Hlavní obsah

Ptáček: Na Liberec jsme správně nabroušení

grg, flySport.cz

V pondělí vstoupí do play-off hokejové extraligy obhájce titulu Sparta Praha zápasem čtvrtfinále na ledě Liberce. Jedním z hlavních pilířů týmu v cestě za ligovým "zlatým hattrickem" bude obránce František Ptáček, jenž už v dresu Sparty slavil titul celkem čtyřikrát. Zkušený bek byl v pátek hostem on-line chatu Sport.cz a odpovídal čtenářům.

Článek

Spartu v pondělí čeká start čtvrtfinále play-off. „Liberec má hodně velké nasazení a bojovnost,“ vypíchl přednosti Severočechů Ptáček, který se na start vyřazovacích bojů těší. „Nálada je dobrá, jsme správně nabroušení.“ Slova uznání měl v jedné z odpovědí Ptáček pro spoluhráče Petra Tona. „Je to skvělý střelec a ne nadarmo vyhrál kanadské bodování.“

Hodně otázek směřovalo na předchozí působení v Karlových Varech. „Nejen po hokejové stránce se mi tam vedlo i líbilo. Myslím, že stejný názor sdílí i má rodina,“ zavzpomínal dvaatřicetiletý bek.

ON-LINE CHAT SPORT.CZ
Hokejista František Ptáček

Přestože kovaný sparťan, zahrál si Ptáček i za konkurenční Slavii. „Už jsem ve Slavii působil, když postoupila do extraligy. Hrál jsem s Růžou... Ale v současnosti si to neumím moc představit,“ odpověděl sparťanský kapitán na dotaz možnosti přestupu do Slavie. Finálové sérii s městským rivalem by se nebránil  „Nejlepší by bylo zopakovat finále se Slavií,“ zavzpomínal na sezónu 2005/06. V letošním play-off věští Ptáček překvapení, kterým by mohlo být vyřazení Slavie Třincem.

Čtenáři se ptali i na páteční start bojů o udržení, na play-out má Ptáček jasný názor. „Je to akorát tak na vyplnění času před dovolenou,“ říká Ptáček, který si možná po sezóně opět zahraje hokejbal. Ve volném čase sparťanská ikona ráda lenoší, mezi herečkami dává přednost domácí produkci. „Třeba Tatiana Vilhelmová nebo sestry Geislerovy.“

Reklama

Související témata: