Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 2:3Martin Procházka posunul Kladno do čtvrtfinále, Plzeň končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Ludvík 1 : 0
27. Procházka 1 : 1
33. Procházka 1 : 2
46. Vlasák 2 : 2
53. Hájek 2 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Kladna jsou posledním čtvrtfinalistou letošního play-off. Ve čtvrtém zápase vyhráli Středočeši na ledě Plzně 3:2, celou sérii pak ovládli v poměru 3:1 Čtvrteční zápas režíroval hostující útočník Martin Procházka. Nejprve dvěma góly otočil nepříznivý stav z 0:1 na 2:1, vítěznou branku pak šest minut před koncem připravil Hájkovi. Kladno čeká ve čtvrtfinále budějovický Mountfield, pro Plzeň naopak sezóna končí.

Článek

V brance Kladna se oproti úvodním třem zápasům objevil místo Kopřivy Zdeněk Orct. Domácí se naopak museli obejít bez zraněných Kracíka s Adamským. První nepříjemnou situaci musel ale řešit jeho protějšek Málek, proti Procházkově střele při přesilové hře se ale stačil včas přesunout. Na druhé straně odpověděl pokusem po ledě Matějovský, kladenský brankář ale zasahovat nemusel. Kladno si šance vypracovávalo zejména v početních výhodách, Málek ale byl i nadále pozorný.

V 14. minutě poslal domácí Fabuš střílenou přihrávku do kladenského brankoviště, Orct ale i s přispěním štěstěny našel kotouč pod svým tělem. O chvíli později se přes domácí obránce prohnal Tomajko, zakončení mu ale seknutím hokejkou znepříjemnil Dresler, za což byl poslán na trestnou lavici. V přesilovce ale mělo Kladno pořádnou dávku smůly, chytrou teč Bělohlava zastavila až horní tyčka.

Martin Procházka skóre dvěma góly otočil

V 24.minutě se poprvé měnilo skóre, když hostující obrana nechala až příliš prostoru Důrasovi. Plzeňský útočník objel Orctovu branku, předložil puk Ludvíkovi, který zakončoval do prázdné branky. Kladenská odpověď ale byla blesková. O pouhé čtyři minuty později se v pravém kruhu napřáhl Martin Procházka a přesně trefil levý růžek Málkovy klece. Kladno přidalo na tempu, šance Bělohlava s Procházkou ale gólem neskončily.

Bez práce nebyl ani Orct, Vampolův průnik zastavil rychlým roztažením se po celém brankovišti. V polovině třetiny hráli hosté svou pátou přesilovku v zápase a poprvé se v ní prosadili. Bělohlav našel volného Martina Procházku a ten ranou z první poslal Kladno do vedení. Pro vyhlášeného střelce to byla už pátá branka v sérii.

Kladno vyrovnávací gól nepoložil

Třetí třetina začala náporem Plzně, do vyložené šance se prokličkoval Vampola, Orct ale stihl na poslední chvíli proti jeho zakončení vytasit svůj beton. V 47. minutě signalizovali sudí trest Kladna, domácí tak měli hrát přesilovku 4 na 3. Benák ale hostům kotouč neodevzdal, naopak ho zavezl do útočné třetiny, kde našel volného Vlasáka. Plzeňský šikula se neukvapil a střelou k pravé tyči vyrovnal na 2:2.

V 49. minutě už zvedali domácí fandové ruce potřetí, Fabušova střela ale mířila jen do boční sítě.Kladno bylo v té době pod tlakem a spoléhalo na svého brankáře. Tak jako například při plzeňské přesilovce, kdy vychytal Divíška s Důrasem. Orct uchránil nerozhodný stav i v 53. minuté, kdy ho skrytou ranou prověřil znovu Divíšek. Blízko ke gólu byl i Michal Dvořák, Orct byl ale opět pozorný.

Na druhé straně se objevil v šanci Kladna Kalla, Málek ale ještě chytil. Plzni toto varování nestačilo, a tak hned vzápětí překrásně uvolnil Procházka Hájka, který zasouval do poloodkryté brány. Domácím už k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře. Kladno tak slaví postup do čtvrtfinále, kde se utká s budějovickým Mountfieldem. Pro Plzeň sezóna končí.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Ludvík (Důras), 47. Vlasák (Benák) - 28. Martin Procházka (Diviš), 34. Martin Procházka (Bělohlav), 54. Hájek (Martin Procházka). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 5118. Konečný stav série: 1:3.
Plzeň: Málek - Posmyk, Dresler, Benák, Redlihs, Cartelli, Čakajík - Vlasák, Vampola, Dvořák - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Šindel, Matějovský - Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, D. Růžička, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Horna, Kalla, Bělohlav - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Čurilla, Gardoň, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: