Hlavní obsah

Martin Procházka: Naše série s Budějovicemi bude zajímavá

PLZEŇ

Velcí hráči své kvality naplno ukáží v rozhodujících momentech. Martin Procházka potvrdil, že mezi velké hráče právem patří. Ve čtvrtém zápase předkola play-off proti Plzni se podepsal pod všechny tři branky Kladna, v celé sérii pak nasbíral sedm bodů za pět gólů a dvě asistence. „Jsem rád, že jsme to zakončili už v Plzni,“ říkal po zápase tichým hlasem. Ne proto, že by necítil radost. „Dostal jsem hokejkou do ohryzku, takže nemůžu moc mluvit,“ vysvětloval Procházka.

Článek

Postup do čtvrtfinále však tuto bolest přebíjí, že?

Určitě. Jeli jsme sem s tím, že to musíme zvládnout lépe než ve středu, kdy jsme měli problémy s pohybem. Chtěli jsme to tedy napravit, hrát disciplinovaněji a ze zabezpečené obrany. Jsem rád, že jsme to zakončili už teď.

Zápas jste rozhodl právě vy, podepsal jste se pod všechny tři branky. Cítíte vzrůstající formu?

Někdy se povede, že se v pravou chvíli přimotám ke správným situacím. Ten rozhodující Hájkův gól byl ale i o štěstí.

Vy ono štěstí máte už poslední tři zápasy, takže to až zas taková náhoda být nemůže, ne?

Cítím se dobře fyzicky, dostávám se do šancí. Snažil jsem se do plzeňských beků chodit, protože jsem si všiml, že mají problémy s pohybem. Říkal jsem klukům, aby mi to dávali do jízdy, že mezi nimi nějak projedu. Párkrát se to povedlo.

Všechny vaše tři góly v zápasech na ledě Plzně padly do stejného místa - pravého horního růžku. To byl záměr?

Ty góly spíše vyplynuly ze hry. Ale víme, že Málek chodí trošku dolů, proto jsme se snažili střílet nahoru.

Kde byste hledal klíčový moment posledního utkání?

Za stavu 2:2 jsme přečkali pár oslabení a podařilo se nám udržet nerozhodné skóre. Věděli jsme, že Plzeň musí, my jsme se naopak snažili hrát furt stejně. Pak se nám navíc povedla jedna akce.

Uvědomovali jste si s Pavlem Paterou, že právě v těchto momentech spoléhá mužstvo zejména na vás?

S Patýsem každý zápas chodíme na oslabení a přesilovky a mužstvo nám věří. Tak se k tomu i stavíme a jsem rád, že nám to vyšlo.

Tak velký pobyt na ledě vám tedy vyhovuje?

Určitě. Play-off už hrajeme nějaký ten rok, takže nám to vyhovuje.

Zásluhou čtvrteční výhry máte před čtvrtfinále o dva dny volna více. I proto jste rádi, že se série nestěhuje zpět do Kladna?

Určitě je dobré, že jsme to ukončili už tady a máme možnost si trochu odpočinout. I tak jsou ale Budějovice favoritem, vyhrály celou základní část. My to můžeme akorát zkusit, ale samozřejmě jim to nedáme zadarmo. Budeme bojovat.

Co by na Budějovice mohlo platit?

Budeme se snažit hrát stejně jako s Plzní. Během sezóny jsme s nimi odehráli celkem slušné zápasy. Soupeř měl mnohem víc času dát se do kupy, nás to čeká nyní. Myslím, že to bude zajímavá série.

Pavel Patera v průběhu série říkal, že si pivo dávat nebude. Dáte si ho na oslavu postupu nyní?

To je individuální. Možná že si nějaké pivko dáme v autobuse. Uvidíme, jak to bude.

Reklama

Související témata: