Hlavní obsah

Liberec - Třinec 0:4Bílým Tygrům zhořkly oslavy Prezidentského poháru, v repríze finále mistrům gól nedali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Růžička 0 : 1
26. Stránský 0 : 2
38. Marcinko 0 : 3
57. Chmielewski 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce podlehli v repríze loňského finále extraligy na svém ledě Třinci 0:4 a prohráli třetí utkání za sebou. Ani to však domácím hráčům nepřekazilo oslavy zisku Prezidentského poháru za prvenství v základní části, který jim po skončení zápasu předal ředitel soutěže Josef Řezníček. Z této trofeje se Liberec radoval již pošesté, z toho počtvrté za posledních pět sezon.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Martin Růžička z Třince a vpravo Lukáš Krenželok z Liberce.

Článek

Zato Oceláři, bojující o druhou příčku, potvrdili, že se jim v současnosti proti Liberci daří: vyhráli páté z posledních šesti vzájemných utkání. Třemi body za gól a dvě asistence se pod výhru Třince podepsal útočník Matěj Stránský, brankář Jakub Štěpánek vychytal druhé čisté konto v sezoně.

Třinec do utkání rázně vletěl a již po 47 vteřinách šel do vedení. Gernátovu střelu od modré čáry dorazil za bezmocného Hrachovinu Růžička. Liberečtí mohli odpovědět v přesilové hře, Štěpánek si ale se střelami Bulíře a Birnera poradil.

Na druhé straně mohl Oceláře poslat do dvoubrankového vedení Marcinko, Hrachovina ale jeho velkou šanci lapil. V polovině první třetiny měli domácí další početní výhodu, Štěpánka ale prakticky neohrozili. Až po skončení přesilovky nebezpečně vypálil Jelínek, z mezikruží ale mířil těsně nad. Možnost přesilovky dostali také Třinečtí, ani oni ji ale nesehráli dobře.

Na začátku druhé části měl na hokejce vyrovnání Derner, na Štěpánka ale nevyzrál. Na opačné straně zahrozil z rychlého kontru Stránský, také Hrachovina ale zasáhl. V 26. minutě už se ale Stránský radoval, když napálil odražený kotouč do horního rohu Hrachovinovy branky.

Bílí Tygři se mohli do utkání vrátit v přesilové hře, Oceláři se ale v poklidu ubránili. Třetí branku hostů poté mohl přidat unikající Michal Kovařčík, Hrachovina však jeho blafák zneškodnil. V závěru druhé třetiny Třinec využil zásluhou dobře postaveného Marcinka přesilovku a do kabin tak šel s tříbrankovým náskokem.

Severočeši se poté tlačili do útoku a blízko snížení byl Havlín. Jeho tečovanou ránu ale zastavila levá tyč Štěpánkovy branky. Další velké šance měli Zachar se Šmídem, na Štěpánka si ale nepřišli. Naopak Třinečtí se již nikam nehnali a zkušeně si hlídali vedení. Na konečných 4:0 pro Oceláře v 57. minutě upravil Chmielewski, který potrestal Hrachovinovu chybu při rozehrávce.

51. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Martin Růžička (M. Stránský, Gernát), 26. M. Stránský (Gernát, Dravecký), 38. Marcinko (M. Stránský, M. Doudera), 57. Chmielewski (M. Kovařčík). Rozhodčí: Šír, Horák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7293.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Kotvan, Derner, Havlín, Hanousek - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Roth, Kundrátek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa - Dravecký, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Š. Novotný, Hrehorčák - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: