Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic a Pardubic vykročili do bojů o udržení výhrou

PRAHA

Hokejisté Vítkovic úspěšně vstoupili do 1. kola extraligového play-out, když na svém ledě porazili Ústí nad Labem 3:2. Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše si páteční výhrou definitivně zajistili setrvání v nejvyšší soutěži i pro příští sezónu. Dařilo se i pardubickému Moelleru, který na svém ledě především zásluhou výborných vstupů do první a druhé třetiny porazil Zlín 4:1.

Článek

Vítkovice si vytvořily tlak od úvodních minut, po střele Kuboše ještě brankáře Přikryla zachránilo břevno. V šestnácté minutě domácí krásně vykombinovali ústeckou obranu a Jiří Burger zakončoval do prázdné branky. O půl minuty později navýšil vedení povedeným blafákem Roman Šimíček.

Ústí postupem času vyrovnalo hru, v 34. minutě se mu navíc podařilo snížit. Po vyhraném buly se v útočném pásmu dostal k puku Tomáš Martinec a prostřelil Pruska. Dvoubrankový náskok vrátil domácím v závěrečné třetině svým druhým gólem Burger. Střelou zpoza branky trefil přesně horní růžek Přikrylovy klece.

Ústí se ale nevzdalo, deset minut před koncem základní hrací doby zkorigoval na 2:3 Martin Vágner. Na víc už ale hosté nedosáhli. Vítkovice tak před zraky pouhých 1 440 přítomných diváků porazily svého soupeře i v pátém vzájemném zápase v sezóně. Utkání se hrálo v neobyčejně čistém duchu, na trestnou lavici putovali za celý zápas pouze tři hráči.

Pardubice poprvé v sezóně zdolaly Zlín

Pardubicím parádně vyšel v zápase se Zlínem vstup do utkání. Už po dvaašedesáti vteřinách poslal Východočechy do vedení Jaroslav Koma. Hosté se ale z rychle inkasované branky brzy oklepali a ještě v první třetině vyrovnal Petr Mokrejš. Berani se z nevydařeného úvodu první třetiny nepoučili ani v druhém dějství, brzy po příchodu ze šaten vrátil Pardubicím vedení Tomáš Blažek.

Klid dodal domácím v 36. minutě Cetkovský, který blafákem do bekhendu zvýšil na 3:1. Hosté se do dobrých příležitostí dostávali jen sporadicky, v třetí třetině naopak upravil na konečných 4:1 Petr Sýkora. Východočeši tak nad Zlínem zvítězili porpvé v sezóně. Pardubické publikum zápas play-out příliš netáhl. Na utkání dorazilo 4 320 lidí, což je na místní poměry podprůměrná návštěva.

Play-out hrají týmy, které po základní části obsadily jedenácté až čtrnácté místo. Každé mužstvo si se svými protivníky zahraje čtyřikrát, dvakrát doma a dvakrát venku, což dohromady dává dvanáct kol. Týmům se do tabulky započítávají body získané v dvaapadesáti kolech základní časti. Nejhorší mužstvo poté čeká baráž o extraligovou příslušnost pro příští sezónu s vítězem první ligy.

1. kolo hokejového play-out:
Vítkovice - Ústí nad Labem 3:2on-line
Branky: 16. a 48.  Burger, 17. Šimíček - 34. Martinec, 51. Vágner.
Pardubice - Zlín 4:1on-line
Branky: 2. Koma, 22. Blažek, 36. Cetkovský, 47. P. Sýkora - 13. Mokrejš.

Reklama

Související témata: