Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic mají stoprocentní jistotu záchrany

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic mají po vítězství 3:2 nad Ústím nad Labem stoprocentní jistotu, že nespadnou do baráže, ale ničím dalším v pátek v prvním kole skupiny o udržení v extralize patnáct stovek fanoušků nepotěšili. Nezáživný duel rozhodl dvěma góly domácí útočník Jiří Burger.

Článek

Zápasy o udržení už ostravské publikum nezajímají, pár stovek nejvěrnějších diváků se však hráči Vítkovic snažili udobřit útočným hokejem. Svou úvodní převahu však domácí devalvovali nepřesnou muškou. Kuboš nastřelil tyčku, Škoda po úniku s Valou z výhodné pozice netrefil branku a Přikryla zblízka nepřekonal ani Tomášek.

Pak ale Vítkovicím parádně vyšly dvě kombinace během třiceti sekund. Burger vybojoval puk v rohu za ústeckou brankou, vyměnil si přihrávku s Kubošem a do prázdné branky otevřel skóre. Vedení za 32 sekund navýšil Šimíček, který si Přikryla vychutnal bleskurychlou bekhendovou kličkou.

Ještě v úvodu druhé části Kuboš podruhé v utkání narušil komorní atmosféru v hale ranou do kovové konstrukce branky, ale jakoby tím symbolicky odzvonil domácí aktivitě. Tyčku na opačné straně trefil i Vágner a po vyhraném buly v útočném pásmu Pruska překonal Janků, který mu po Čalounově přihrávce mezi obránce zblízka nedal šanci střelou po ledě.

Hosté byli stále dotěrnější. Šagát se ve 46. minutě prodral před Pruska, ale v koncovce zaváhal. I když Vítkovice už mohou hrát bez stresu, celou poslední část jenom bránily. Diváky potěšil pouze Burger, který parádní střelou zpoza obránce zavěsil přesně nad Přikrylovu vyrážečku. Závěr však domácí odehráli pasivně. Nekrytý Vágner snížil na rozdíl gólu, ale platonická převaha ani dvacetisekundová hra bez gólmana už Lvům remízu nepřinesla.

Vítkovice Steel - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Burger (Kuboš), 17. Šimíček (Ovčačík), 48. Burger - 34. Martinec (Čaloun), 51. Vágner (Špirko). Rozhodčí: Fraňo - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:1, navíc Prusek (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 1440.
Vítkovice: Prusek - Kuboš, Trnka, Jurečka, Ovčačík, Suchý, M. Barinka, Heš, Hartmann - Ujčík, Burger, Krenželok - Jánoš, Šimíček, P. Hubáček - Strapáč, R. Hruška, Köhler - Vala, Škoda, Tomášek. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Ústí nad Labem: Přikryl - Novotný, Hořava, Němeček, Zeman, Pojkar, Vágner, Zápotočný - Čaloun, Martinec, Káňa - V. Novák, Pazourek, Hašek - Janků, Špirko, A. Nedorost - Hovorka, Šagát, Šaffer. Trenéři: Votruba a Evan.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články