Hlavní obsah

Pardubice na úvod skupiny o udržení poprvé v sezóně porazily Zlín

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v prvním zápase skupiny o udržení v extralize Zlín 4:1 a hned se přiblížili definitivní záchraně v soutěži. Před posledním Ústím nad Labem mají náskok 33 bodů, přesně tolik jich teoreticky mohou Severočeši ještě získat. O první výhře nad Zlínem v této sezóně rozhodli Východočeši ve druhé třetině, ve které získali dvoubrankové vedení.

Článek

Na obou mužstvech bylo od začátku znát, že hrají víceméně z povinnosti. Domácí nastoupili jen se třemi pětkami a již po 62 vteřinách se dostali do vedení, když Biegla ve zlínské brance překonal obránce Koma. Pardubičtí se sice snažili hrát aktivně, ale více zákroků si připsal domácí gólman Lašák, kterého ve 12. minutě překonal Mokrejš a vyrovnal.

Do druhé části hry vstoupili domácí razantně a ve 22. minutě Blažek střelou po ledě mezi Bieglovy betony zajistil svému týmu vedení. Bezstarostná hra obou týmů prořídlé ochozy příliš nevzrušovala, protože se před oběma brankami žádné velké gólové šance nevytvářely. Pozornost fanoušků zvýšil jen domácí kanonýr Sýkora, který se dostal do konfliktu s hostujícím Balánem. Výsledkem byly dva menší tresty pro oba hráče.

Třetí branku dali domácí ve 36. minutě, když po brilantní akci Somíka skóroval Cetkovský. Převaha v úvodu třetí třetiny vynesla Moelleru čtvrtý gól. Postaral se o něj Sýkora, který si snadno poradil se zlínským gólmanem, kterého krátce předtím ani nadvakrát nepřelstil Tvrdík.

Ve 49. minutě dostali hosté šanci snížit, když hráli více než minutu a půl přesilovku pět na tři. Lašák byl ale pozorný a podruhé se překonat nenechal. V závěrečných deseti minutách sice hosté přidali na důrazu, vynutili si převahu a byli častějšími hosty v pardubickém obranném pásmu, gól se jim ale dát nepodařilo. Naopak Sýkora ještě jednou puk za brankovou čáru protlačil, rozhodčí Jeřábek jeho úspěch však po konzultaci s kolegou u videa neposvětil.

Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Koma (Blažek), 22. Blažek (Ondřej), 36. Cetkovský (Somík), 47. Sýkora (Klejna) - 13. Mokrejš (Záhorovský). Rozhodčí: Jeřábek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:8, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 4420.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Koma, Havíř, Linhart, Šeda - P. Sýkora, Koukal, Klejna - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Cetkovský, Bláha, Somík. Trenéři: Šejba a Lubina.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Hlavačka, Ďurák, Vosátko, Klouček - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, F. Čech, Brunec. Trenéři: Rost. Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno