Hlavní obsah

Austin vyrovnal rekord a Jágrovo Kladno čeká boj o všechno. Super zápas, těší se kapitán

Kladno

Kladenský zimní stadion zahltila v úterý večer vlna nadšení. Rytíři v napínavé partii proti hokejistům Mladé Boleslavi vyválčili veledůležité tři body a jejich naděje na extraligovou záchranu má před závěrečným kolem reálné obrysy.

Jsme na vítězné vlně. Do posledního zápasu s Litvínovem dáme všechno, slibují hokejisté KladnaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Museli jsme vyhrát. Šli jsme do toho buď, anebo. Radost máme, ale musíme být pořád při zemi, ještě není nic hotový," brzdil euforii po triumfu 3:2 kapitán Rytířů Jakub Strnad. „Teď je každý z nás šťastný, pořád žijeme, v pátek nás čeká rozhodující zápas," zářil obránce Brady Austin, jenž se stal ústřední postavou duelu. Nejprve šestnáctou trefou v sezoně srovnal skóre a v závěrečné části sedmnáctým gólem dopomohl ranou od modré k obratu na 3:2, čímž mezi zadáky vyrovnal extraligový střelecký rekord Martina Ševce z ročníku 2006/2007.

Však také fanoušci po utkání vyvolávali jeho jméno. „Je to neuvěřitelné. Ze Severní Ameriky nejsem na tak bouřlivé publikum zvyklý. Přesně tohle vás nabíjí," tvrdil kanadský bek.

I díky němu se Rytíři chystají na dramatickou zápletku. Aktuálně předposlední Litvínov totiž neuhrál na Hané ani bod, a právě na jeho ledě se pozítří uskuteční bitva o všechno. Karty v ní budou rozdané jasně, vítěz se udrží mezi elitou. „Máme to ve svých rukách, nemusíme sledovat jiné výsledky. Jsme na stejné čáře, budou rozhodovat maličkosti a kdo do toho dá víc," hlásí Strnad.

Rytíři se nacházeli v prekérní situaci, přesto před utkáním nepanovala v jejich táboře žádná křečovitá nálada. Majitel klubu Jaromír Jágr si více než hodinu před úvodním buly zakroužil s kulichem na hlavě u vlastní střídačky s trojitou vrstvou černé gumy na holi a před několika přihlížejícími spoluhráči sršel úsměvy. S parťáky se pak na ledě mocně snažil udržet tonoucí kladenskou loď na hladině.

Redlich brzkým zásahem rozjásal zaplněné ochozy, pak se ale dvakrát trefil Kašpar a s domácími to vypadalo bledě. Zásluhou Austina však přece jen překlopili výsledek na svoji stranu a závěr si pohlídali. „Třetím gólem se to otočilo. Dostali jsme se do vedení, vytvořili jsme tím na soupeře tlak," liboval si Austin.

„Osobně jsem ostatní výsledky nesledoval. Ani jsem nekoukal, s jakým kádrem jely Vary do Vítkovic. Museli jsme prostě vyhrát a doufat, že někdo ztratí," říká Strnad. Parta trenéra Čermáka nabírá formu v pravý čas. Po jedenácti prohrách si připsala už třetí výhru v řadě. „Byli jsme frustrovaní, šňůra byla dlouhá. Chytili jsme se ale na Spartě a od té doby se to zlomilo. Teď nás čeká super zápas," dodal.

Po něm mohou teoreticky slavit obě mužstva. Pokud totiž Kladno zvítězí v Litvínově v prodloužení nebo samostatných nájezdech a Pardubice na ledě brněnské Komety prohrají v základní hrací době, spadnou do první ligy právě hokejisté Dynama.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec