Hlavní obsah

Zlín po čtyřbrankovém obratu získal v Ústí nad Labem tři body

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Zlína předvedli dokonalý obrat na ledě nováčka extraligy z Ústí nad Labem, a přestože po dvou třetinách prohrávali 0:3, odvezli si tři body za výhru 4:3. Slovan se opět přiblížil účasti v baráži o extraligu, protože s deseti zápasy do konce skupiny o 11. až 14. místo ztrácí právě na předposlední Zlín propastných 26 bodů.

Článek

Fanoušci Lvů opět mohli vidět na lavičce Vladimíra Evana, který byl v prosinci den před Štědrým dnem odvolán z postu hlavního kouče a posunul se do pozice sportovního manažera. Nyní se vrátil na pozici asistenta Jana Votruby místo Miroslava Macha.

Zlín vstoupil do zápasu aktivně a úvodní dvě minuty nepustil domácí z obranného pásma. Skóre přesto v polovině úvodní třetiny otevřel ústecký Šagát, když napodruhé dorážel ve vlastním oslabení. Vedení domácích zvýšil opět opakovanou dorážkou Janků, které předcházely střely Mrázka a Haška. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky trefil Leška horní tyčku Přikrylovy branky.

V první polovině prostřední třetiny se více prosazovali domácí. K získání převahy nevyužili hosté ani téměř padesátivteřinovou přesilovku pěti proti třem. Ve velké šanci se ocitl až ve 33. minutě Michal Pšurný, jehož příležitost Přikryl ukázkově zlikvidoval pravým betonem. Na druhé straně zastavil rozjetého Čalouna nedovoleným zákrokem Ďurák.

Domácím nepomohla ani power-play

O pár vteřin později navíc fauloval zlínský Balaštík a domácím se naskytla na 89 vteřin dvojnásobná výhoda. První dělovku Němečka od modré vykopl Biegl betonem, druhá již skončila v síti hostů. Tříbrankové vedení domácím vydrželo pouhých 30 vteřin. Ústecké obraně ujel Michal Pšurný a snížil na 1:3.

Od začátku třetí třetiny vystřídal Biegla ve zlínské brance Murín. V prvních vteřinách posledního dějství využil Mokrejš dobíhající přesilovku hostujícího týmu a snížil na rozdíl jediného gólu. O minutu později spálil na straně domácích šanci Čaloun. V 46. minutě už bylo vyrovnáno díky Hamrlíkovi a čtyři minuty před koncem utkání dokonce strhl vedení na stanu hostí Rachůnek. Domácím nepomohla k bodovému zisku ani více než devadesátivteřinová power-play, ve kterém zlínský Balaštík dvakrát minul prázdnou branku.

Slovan Ústečtí Lvi - HC RI Okna Zlín 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 10. Šagát (Klobouček), 16. Janků (Hašek), 38. Němeček (Špirko) - 38. M. Pšurný (Kubiš), 42. Mokrejš (Okál), 46. Hamrlík (Balaštík), 57. Rachůnek (Leška). Rozhodčí: Homola - Padevěd, Kis. Vyloučení: 9:7, navíc Nosek (Zlín) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 2486.
Ústí nad Labem: Přikryl - Novotný, Hořava, Němeček, Zeman, Pojkar, Vágner, Zápotočný, Klobouček - Čaloun, T. Martinec, T. Káňa - Janků, F. Mrázek, Hašek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Hovorka, Šagát, Šaffer. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Zlín: Biegl (41. Murín) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Hlavačka, Ďurák, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Kubiš - R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: