Hlavní obsah

Skuhravý s Kristkem zařídili K. Varům vedení v sérii s Litvínovem

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů si připsali v sérii proti Litvínovu v pondělí po výhře 6:2 první vítězný zářez. Domácí vlétli na svého soka bez ostychu a ve druhé minutě již vedli 2:0. Litvínov zbraně nesložil a do konce první části vyrovnal. Klíčovým momentem bylo nucené střídaní Petra Fraňka v brance Severočechů, který ve 32. minutě po zranění odstoupil ze hry. Vedení v sérii zařídil Varům dvěma brankami ve 35. a 40. minutě Václav Skuhravý.

Článek

Karlovarští vlétli na svého čtvrtfinálového soupeře z Litvínova zostra a ve druhé minutě již vedli 2:0. V čase 0:48 otevřel skóre Václav Skuhravý, o minutu později se po závaru před Petrem Fraňkem nejlépe zorientoval Jaroslav Kristek a vymetl pavučiny z pravého rohu litvínovské svatyně. Hostující kouč Jaroslav Hübl si poté vzal oddechový čas.

Zvýšit však mohl po time-outu domácí František Skladaný, jeho blafák však Franěk zlikvidoval levým betonem. V 5. minutě potrestali zaváhání hosté - po chytrém pasu Martina Jenáčka zpoza branky propálil Lukáše Mensatora litvínovský forvard Vojtěch Kubinčák. Kontaktní gól nalil hostům do žil novou krev, o necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Daniel Branda v přesilové hře prudkou střelou do levého „vinglu“ rozsvítil červené světlo.

Úvodní třetina přinesla čtyři branky

Přes několik šancí na obou stranách se již skóre do konce úvodní části neměnilo. Brandovi gólman Energie blafák vystihl a přesilovku domácích 5 na 3 Karlovarští nevyužili, Franěk šance zlikvidoval ekvilibristickými zákroky.

Úvod druhé třetiny patřil opět domácím, ale Kristek ani Jakub Grof z dorážek na Fraňka nevyzráli. Ve 25. minutě mohl pro změnu poslat svůj tým do vedení litvínovský Ondřej Poživil. Střelu zadáka Severočechů Mensator ukryl v lapačce.

Dvě slibné šance v rychlém sledu měl ve 30. minutě na své holi Skladaný, při slovenském forvardovi ale nestálo štěstí, zatímco Franěk si ho vybral. Ve 31. minutě musel totiž litvínovský brankář střídat kvůli zranění, které si přivodil při ataku Petra Kumstáta.

Franěk odstoupil a Litvínov dvakrát inkasoval

Do branky se postavil Jaroslav Hübl mladší a o tři minuty již lovil puk ze sítě. Václav Skuhravý propálil v početní výhodě vše, co mu stálo v cestě. Domácí drželi otěže zápasu od vedoucí branky ve svých rukou a 36 sekund před koncem odskočili Severočechům na dva góly. Petr Kumstát našel Skuhravého před brankou, jenž podruhé rozveselil zaplněné tribuny - Skuhravý poslal tváří v tvář s chladnou hlavou puk po ledě k pravé tyčce.

Ve třetí dvacetiminutovce definitivně ukončil naděje hostí na zvrat ve 46. minutě svým druhým gólem v zápase Kristek, když bezpečně zasunul po ideální asistenci Miroslava Dubna puk do odkryté klece. Skóre zápasu upravil sedm sekund před koncem na konečných 6:2 Lukáš Pech.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 6:2 (2:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Košťál (Skuhravý), 2. a 46. Kristek (Melenovský, na druhou Duben), 35. a 40. Skuhravý (Jiří Hanzlík, na druhou Hanzlík), 60. Pech (Řezníček) - 5. Kubinčák (Jenáček), 7. Branda (Punčochář). Rozhodčí: Homola, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:10. Využití: 4:1. Diváci: 4453.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Polák, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: Franěk (31. J. Hübl ml.) - Švarný, Tůma, Šlégr, L. Poživil, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec - Trávníček, Bahenský, Tomas - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Stav série: 1:0

Reklama

Související témata: