Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:1Sparta se ještě nepřepla na play-off a neuhlídala obránce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Jiruš 1 : 0
11. Nedorost 2 : 0
25. Melichárek 2 : 1
26. Hunkes 3 : 1
29. Šachl 4 : 1

Porážkou vstoupili obhájci titulu do letošního play-off hokejové extraligy. Pražská Sparta v pondělí prohrála první zápas čtvrtfinále na ledě Liberce 1:4, když za svým soupeřem zaostala téměř ve všech hokejových dovednostech. Na úvodní dva rychlé góly ještě stihli hosté ve druhé třetině odpovědět, jenže další dvě branky ještě do poloviny zápasu odsoudily Spartu do role statistů. Zároveň tak Pražané navázali na špatné výsledky z konce základní části.

Článek

„Neviděli jsme žádné drama. Soupeř byl lepší ve všech aspektech a mohl vést i více,“ uznal po zápase asistent trenéra Sparty Marian Jelínek. „Nehráli jsme tak, jak jsme měli. Ještě jsme nepřepli na plné obrátky. Tak, jak se má v play-off hrát. Nic jsme nepředvedli,“ nešetřil kritikou svého týmu, který včetně základní části prohrál pátý zápas v řadě.

„Až na třetí třetinu byli ve všech směrech lepší, na jednoho góla se nedá vyhrát,“ přidal se i útočník Sparty Petr Ton, jenž na začátku zápasu trefil tyčku. „To nebylo příjemné. Naštěstí dal tyčku a my krátce po tom vstřelili dva góly. Takže už jsem tušil, že by to mohlo být dobré,“ pochvaloval si naopak brankář Marek Pinc, jenž se na vítěze kanadského bodování nijak zvlášť nepřipravoval. „Sparta má hodně šikovných útočníků, nevyplatilo by se soustředit jenom na jednoho hráče.“

Střílející obránci

Liberec dovedla k prvnímu vítězství především dobrá práce obránců, kteří neustále zasypávali Šteflovu branku střelami. „Buď šlo o dorážky nebo tečované střely. Nepohlídali jsme obránce a do branky napadaly střely, které se jinak odrážejí jinam. Stejně jako chceme hrát dobře dozadu, tak musí útočníci pokrývat obránce soupeře a minimalizovat jejich střely,“ upozornil Ton.

„Snažili jsme se hodně střílet na bránu a zaplaťpánbůh, že to vyšlo a padly góly. Připravujeme to na tréninku - že útočníci chodí co nejvíce před gólmana, aby střely neviděl,“ prozradil liberecký bek Jiří Hunkes. „Na druhou stranu si uvědomujeme sílu Sparty v útoku. Kdyby byl vyrovnaný stav, tak se nikdo z obránců dopředu hnát nebude,“ přiznal. „Hráli jsme trpělivě a disciplinovaně. A když už Sparta měla nějakou šanci, tak to v brance skvěle zvládl Marek Pinc,“ dodal další obránce Valdemar Jiruš, jenž se stejně jako Hunkes zapsal proti Spartě mezi úspěšné střelce.

Reklama

Související témata: