Hlavní obsah

Rozhodly přesilové hry, shodli se aktéři derby Severozápadu

LITVÍNOV

Čtyři využité početní výhody poslaly Litvínov na ledě Karlových Varů do kolen a po prohře 6:2 se Energie ujala vedení v sérii 1:0. „Jsem rád, že mužstvo v přesilovkách zápas rozhodlo,“ radoval se z čtyřiceti procentní úspěšnosti v početní výhodě kouč Západočechů Václav Baďouček. Litvínovskému trenérovi Jaroslavu Hüblovi však ležela v žaludku tvrdá hra domácích před brankovištěm Petra Fraňka. „Domácím vyšla taktika – třikrát atakovali našeho gólmana, až ho zranili.“

Článek

Brankář Severočechů musel ve 31. minutě vystřídat poté, co byl atakován domácím Petrem Kumstátem. Gólman Jaroslav Hübl mladší naskočil do zápasu v době, kdy hrály Vary několik početních výhod v řadě a tlak neustál. „Přesilovky odehrály Vary daleko lépe než my a to rozhodlo,“ viděl trenér Hübl důvod pondělní porážky svého celku a neodpustil si k incidentu utrousit poznámku. „Kdyby se to stalo v Americe nebo v Kanadě, tak by to skončilo hromadnou bitkou. Pokud to rozhodčí nebudou pískat, tak se tady akorát popereme a nebude se hrát hokej,“ dodal rozzuřeně.

„Nesouhlasím s tím, že by naše taktika spočívala v tom, že bychom chtěli zranit jejich brankáře. Vyplynulo to ze hry a Franěk byl více vyjetý z brány,“ bránil se Baďouček, kterého potěšilo, že jeho svěřenci dokázali v úvodní třetině přečkat několik oslabení a zápas ve druhé části rozhodnout ve svůj prospěch. „Nemám takhle rychlé vedení rád, protože na mužstvu se to vždy nějak podepíše, ale hosté nás rychle vrátili zpět na zem,“ přiznal.

Také autor vítězné trefy Karlových Varů Václav Skuhravý viděl hlavní příčinu pondělního úspěchu domácího celku v ubráněných přesilovkách a využitých početních výhodách. „Od šesté minuty jsme sehráli několik oslabení a rozhodlo, že jsme je ubránili,“ liboval si pětadvacetiletý útočník a odmítnul, že by střídání litvínovských brankářů rozhodlo. "Oba jsou skvělí gólmani a dokazovali to celou sezónu," přidal.

„Do toho se brzy dostaneme. Prohráli jsme jeden zápas. Vary musí vyhrát další tři...série je pořád otevřená,“ neházel po nepovedeném souboji flintu do žita střelec druhé litvínovské branky Daniel Branda. „Puk se odrazil od hráče, udělal jsem kličku a hned střílel,“ přiblížil svou jedovatou střelu od modré čáry, která otrávila všechny pavouky z levého horního rohu Mensátorovy svatyně. „Další zápasy se budou nést ve stejném duchu. Potřebujeme vyhrát a tomu podřídíme všechno,“ prohlásil.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín