Hlavní obsah

Liberečtí viděli v brance Štefla a snažili se hodně střílet

LIBEREC

Pro hokejovou Spartu nastala hned na začátku play-off nepříjemná situace. Kromě zdravotně indisponovaného útočníka Michala Sivka musela v prvním zápase čtvrtfinále v Liberci postrádat i brankářskou jedničku Tomáše Dubu. Toho schvátily horečky a vinou jakési virózy s příznaky chřipky raději přepustil místo náhradníkovi Martinu Šteflovi. Pro něj to byl přitom vůbec první zápas kariéry v play-off a křest nedopadl dobře: jednadvacetiletý gólman inkasoval hned čtyřikrát.

Článek

„Že budu chytat, jsem se dozvěděl ráno na tréninku. Tomáš se necítil dobře, měl horečku a teploty. Byl to můj první zápas v play-off a ještě ve Spartě, takže nervózní jsem určitě byl. Ale snažil jsem se klukům pomoci,“ vykládal po zápase Martin Štefl, jehož domácí hráči přivítali hned od začátku sprškou střel. „Když se při rozcvičce neobjevil v brance Duba, tak jsme si v kabině řekli, že je třeba hodně střílet, protože Štefl toho ještě nemá tolik odchytáno,“ prozradil brankář Liberce Marek Pinc.

Tato strategie přinesla úspěch po dvanácti minutách hry, kdy domácí v rozmezí minuty překonali Štefla hned dvakrát. „Liberec chodil velmi důsledně do brány, při druhém gólu měli také trochu štěstí, když se přihrávka odrazila zpátky k volnému hráči. Je pravda, že ty dva slepené góly mě docela nahlodaly. Hlavně ten druhý jsem těžce rozdýchával. Ale nebyl konec zápasu, snažil jsem se na to moc nemyslet,“ tvrdil Štefl, který musel čelit 38 střelám Tygrů.

V důležitém zápase zaplatil daň z nezkušenosti ve vypjatých zápasech, ale tým mu nic nevyčítal. „Mužstvo se nemůže ohlížet na to, kdo stojí vzadu v brance,“ upozornil sparťanský asistent Marian Jelínek. „Myslím, že chytal výborně, a tým to vůbec nepoznamenalo,“ zastal se spoluhráče útočník Petr Ton. „Když se zlepšíme před bránou, tak bude ten úterní zápas o něčem jiném,“ dodal na závěr Štefl, jenž zřejmě nastoupí i ve druhém utkání, které se hraje v úterý od 17:25 hodin opět na ledě liberecké Tipsport Areny.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec