Hlavní obsah

Liberec a Karlovy Vary slaví druhou výhru ve čtvrtfinále play-off

PRAHA

Se stoprocentní úspěšností zvládli hokejisté Liberce a Karlových Varů své úvodní dva domácí zápasy čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy. Litvínov šel sice v druhém utkání na ledě Karlových Varů do vedení, Západočeši ale stav utkání dokázali otočit a zvítězili 3:2. Liberec především zásluhou skvělého brankáře Pince a vysoké produktivitě v třetí třetině deklasoval Spartu 5:0. Oba vítězové tak ve svých sériích hraných na čtyři vítězná utkání vedou 2:0 na zápasy.

Článek

V brance Litvínova se v Karlových Varech objevil syn trenéra Hübla Jaroslav, Petr Franěk se totiž po střetu s domácím kapitánem Skuhravým v prvním utkání stále cítil otřesený. Severočeši přečkali v úvodních minutách několik domácích přesilovek a následně udeřili. Kubinčák našel na brankovišti nepokrytého Daniela Brandu a Litvínov poprvé v sérii vedl. Ještě před prvním odchodem do kabin ale srovnal skóre Marek Melenovský.

Obrat dokonali karlovarští v druhé třetině. Z nevině vypadající akce překvapil Hübla Ondřej Němec. Obrovské hrubky se navíc hosté dopustili v 35. minutě, když zapomněli na Michala Dobroně, který se vracel z trestné lavice. Domácí obránce si při nájezdu počínal zkušeně, trefil se přesně do šibenice. Vary byly i nadále aktivnější, v třetím dějství ale při vlastní přesilovce z ničeho nic snížil na 2:3 Jiří Šlégr. Na vyrovnání už ale Chemici nedosáhli.

Liberec deklasoval Spartu

Sparta se i v druhém zápase na ledě Liberce musela obejít bez své brankářské jedničky Tomáše Duby, kterého sužuje viróza. Mezi tyčemi se tak znovu objevil Martin Štefl. Domácím dodal jistotu při počátečním náporu Pražanů několika skvělými zákroky gólman Pinc. V 13. minutě nedokázala hned čtveřice sparťanů zastavit Leoše Čermáka, který si dojel vlastní střelu odraženou od mantinelu a poprvé rozjásal domácí „bílé publikum“.

V pětadvacáté minutě stála při domácích pořádná dávka štěstí. Střela Petra Nedvěda se od břevna odrazila k Miroslav Hlinkovi, který ani na čtyři pokusy nedokázal zamést puk za brankovou čáru. Sparta ve druhé třetině přidala, Tygři se častokrát dostávali pod tlak, nad vodou je ale držel skvělý Pinc. V závěru druhé části domácí hráli padesát vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, kterou devět vteřin před odchodem do šance využil ranou od modré Valdemar Jiruš a zvýšil na 2:0.

Sparta se ve třetí třetině hnala do útoku, vytvářela si spoustu šancí, častokrát měla možnost hrát v početní výhodě. Právě při jedné z nich ale ujeli Šachl s Bartovičem a druhý jmenovaný poslal domácí už do tříbrankového vedení. Liberec branka uklidnila, Žabka navíc čtvrtým gólem vyhnal Štefla z branky. Jeho náhradník Michal Valent ale udržel čisté konto jen dvě minuty. Na konečných 5:0 upravil Pavel Kašpařík, jehož gól musel posvětit až videorozhodčí.

Ve středu startují zbylé dvě série

Oba vítězné týmy tak vedou nad svými soupeři 2:0 na zápasy, série pokračují třetími zápasy na ledě Sparty a Litvínova v pátek. Ve středu pak startují zbylé dvě čtvrtfinálové série. Slavia se utká s Třincem, České Budějovice změří síly s Kladnem.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy, 2. zápasy:
Liberec - Sparta 5:0on-line
Branky: 13. L. Čermák, 40. Jiruš, 48. Bartovič, 50. Žabka, 53. Kašpařík. Stav série: 2:0.
Karlovy Vary - Litvínov 3:2on-line
Branky: 18. Melenovský, 26. Němec, 34. Dobroň - 13. Branda, 50. Šlégr. Stav série: 2:0.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice