Hlavní obsah

Sparta se trápí, doma musí „zvednout rukavici“

LIBEREC

Včetně základní části čekají hokejisté pražské Sparty na vítězství už šest zápasů, poslední dva prohrál stále úřadující mistr extraligy na úvod čtvrtfinálové série play-off s Libercem. Ve druhém duelu na severu Čech navíc nevstřelil ani branku, což je pro klub hodně nelichotivá vizitka. Hráči tak jen pokračují v hokejovém trápení z konce základní části.

Článek

Trenér Sparty František Výborný rozhodně nemá důvod ke spokojenosti. „Paradoxně jsme sehráli lepší utkání, než v pondělí, ale dopadlo to bohužel stejně. Rukavice teď leží na naší straně,“ řekl na tiskové konferenci po zápase. „Pořád si říkáme, že budeme víc chodit do branky a víc střílet. Jenže se nám to nedaří celou sezónu,“ dodal obránce Jiří Vykoukal.

„Je pravda, že máme problémy se zakončením. Hlavně z přesilovek nedáváme góly a když už se dostaneme k nějakým dorážkám, tak se liberečtí beci dokážou včas srovnat v obranném pásmu,“ litoval útočník Miroslav Hlinka. „V play-off je to hlavně o přesilovkách a oslabeních a v tomto směru máme rezervy. Ve druhém zápase jsme dokonce hráli snad třikrát jen ve třech a to nám ubírá sílu... Liberec je natolik kvalitní mužstvo, že si tohle nemůžeme dovolit,“ pokračoval.

Také kouč Výborný viděl hlavní důvody porážky v častých oslabeních. „Rozhodl asi třetí gól Liberce a hodně důležitá byla také branka před koncem druhé třetiny,“ vyjmenoval dva liberecké góly, z nichž první padl v oslabení a druhý dokonce při přesilovce jeho týmu. „Chybí nám větší důraz před brankou a zanedbatelná samozřejmě není ani absence Tomáše Duby,“ připomněl také indisponovaného brankáře.

Ve druhém zápase si zachytal i mladíček Valent

Sparta tak musí spoléhat na nezkušené brankářské duo Martin Štefl, Michal Valent. Prvně jmenovaný chytal v pondělí poprvé zápas v play-off, Valent zažil v úterý dokonce premiéru v extralize, když střídal na posledních deset minut zápasu. „Jsem rád, že mám za sebou premiéru v extralize, ale samozřejmě bych byl raději, kdyby to bylo za jiného stavu,“ vykládal slovenský gólman.

Do zápasu vstupoval za stavu 4:0, takže příliš velká očekávání k němu směřována nebyla. „Trochu nervozita tam byla, ale nastupoval jsem v okamžiku, kdy už to bylo rozhodnuté. Ale asi je lepší prohrát 5:0, než nějakým hloupým gólem v prodloužení,“ myslí si gólman, jenž právě dnes slaví 22. narozeniny. „Chtěli jsme si odvézt z Liberce alespoň jedno vítězství, což se nepodařilo. Teď hrajeme doma a uděláme všechno pro to, abysme se do Liberce ještě vrátili,“ uzavřel vystoupení v Liberci.

Reklama

Související témata: