Hlavní obsah

Šlégr doufá, že se Litvínov s nepříznivým stavem ještě popere

LITVÍNOV

Obránce Litvínova Jiří Šlégr vsítil na ledě Karlových Varů kontaktní branku na 2:3 a přestože šanci na kýžené vyrovnání měl necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny na své hokejce Martin Tomas, vrátili se Severočeši z lázeňského města s nulovou úspěšností. „Šance na remízu tam byly, ale takový je hokej,“ uvědomoval si šestatřicetiletý obránce.

Článek

„Když se dá kontaktní gól, tak se mužstvo zvedne a začne hrát trochu jinak. Naopak tým, který branku dostane, se bojí trochu o výsledek,“ prohlásil po zápase Šlégr, jehož šikovná teč vrátila Litvínov zpět do zápasu. „Volal jsem na Lukáše Bednaříka, aby vystřelil, že to zkusím tečovat,“ popsal, co předcházelo druhé hostující trefě.

Po utkání převládalo pochopitelné zklamání z toho, že hokejisté ve žlutočerných dresech nedokázali urvat na ledě Energie ani jednu výhru. „Neměli jsme co ztratit, takže jsme to zkusili i v oslabení a vyšlo to, ale je jedno jestli jsem dal gól, protože jsme prohráli,“ podotkl smutným hlasem.

Stejně jako v pondělním souboji, ani o den později se Litvínovští nepoučili ze své nedisciplinovanosti a odehráli třináct dvouminutových oslabení. V závěru zápasu šel navíc předčasně do šaten Ivan Švarný za vyvolání bitky s Vojtěchem Polákem.

Jde o celkové pojetí mužstva

„Je to pořád dokola, stále se bavíme o tom, že bychom neměli faulovat. Budeme se tomu muset více věnovat a doma hrát bez faulů. Je to o celkovém pojetí mužstva. Máme volno, takže si o tom promluvíme,“ říká s klidným hlasem a doufá, že se svými spoluhráči sérii před domácími fanoušky zvládne. „Popereme se s tím.“

Urostlý bek z Podkrušnohoří měl také několikrát spadeno na klíčové hráče Energie Petra Kumstáta s Václavem Skuhravým a snažil se karlovarské „těžební věže“ vyvést tvrdou hrou do těla z míry. „Hraji tak vždycky - jsou to jejich důležití hráči a tudíž se jim snažím věnovat více, než ostatním. Jsou ale inteligentní, nenechají se vyprovokovat a já se z toho musím poučit,“ uvědomoval si. „Dokážou se udržet na uzdě,“ dodal.

Reklama

Související témata: