Hlavní obsah

Slavia - Třinec 4:1Dělovky obránců od modré zajistily Slavii první výhru nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Novák 1 : 0
10. Žižka 2 : 0
13. Novák 3 : 0
31. Klepiš 4 : 0
34. Korhoň 4 : 1

PRAHA

Hokejisté Slavie vykročili úspěšně do čtvrtfinálové série ČP play-off O2 extraligy, když na svém ledě porazili Třinec 4:1. Pražané o své pohodlné výhře rozhodli už během úvodní dvacetiminutovky, kdy se ze stejného místa na modré části dvakrát trefil obránce Jan Novák, jeden zásah přidal Žižka. Svěřenci Vladimíra Růžičky se tak v sérii ujali vedení 1:0 na zápasy, druhé utkání je na programu opět na ledě Slavie ve středu.

Článek

Slavia na svého soupeř vlétla od úvodních vteřin, s nebezpečnou střelou Vondrky si Vojtek ještě poradil, v čase 0:44 ale poprvé kapituloval. Po vyhraném buly pálil od modré po ledě Jan Novák a domácí šli do vedení. O minutu později mohl po závaru před Svobodou srovnat Kolusz, slávisté ale i s přispěním Doležalova faulu odolali. Poté se vytáhl slávistický gólman, když se stačil bleskově přesunout proti ráně Petera Barinky.

V desáté minutě po závaru před Vojtkem doputoval puk od těla Žižky za brankovou čáru, sudí ale po poradě s videorozhodčím gól neuznali, branka totiž podle jejich názoru byla posunuta již dříve. Žižka si ale náladu spravil hned později, když ve dvojnásobné přesilovce ranou od modré zvýšil na 2:0. Slávističtí obránci byli při chuti, po další Novákově střele od modré zazářila Vojtkova lapačka.

Na následnou Novákovu střelu byl ale krátký už i Vojtek. Stojí za povšimnutí, že Třinečtí inkasovali všechny tři branky od slávistických zadáků ze stejného místa. Ranou od modré čáry v blízkosti pravého mantinelu. Slávisté excelovali, před debaklem ochránil hosty jejich gólman, který zlikvidoval tutovky Bednáře a Tomicy. Potlesk tribun si ale vysloužil i domácí zadák Sloboda, který efektním bodyčekem poslal k zemi útočníka Stebera.

Slavia si od druhé třetiny hlídala náskok

V druhé části hry tempo přeci jen trochu opadlo, Slavia se soustředila na uhlídání si svého náskoku, hosté se do větších šancí přes pozornou defenzivu Pražanů nemohli dostat. První nebezpečný moment v druhé dvacetiminutovce rovnou skončil gólem. Hruška při brejku perfektně naservíroval Klepišovi, kterému k překonání Vojtka stačilo pouze nastavit svoji hůl.

V 35. minutě se prvního gólu dočkal i Třinec. Skořepa našel při přesilové hře na brankovišti stojícího Korhoně, který doklepl puk do prázdné branky a snížil na 1:4. Vrátit domácím čtyřbrankové vedení mohl hned z protiútoku Hruška, jeho střela ale jen doslova nastřelila nehybného Vojtka. Na dramatičnosti navíc mohl utkání dodat Martin Výborný, Svoboda se ale proti jeho pokusu vytáhl a ukryl puk do lapačky.

Do třetí třetiny vstoupili Oceláři aktivně, domácí ale úvodní nápor přečkali, byť jim k tomu jednou pomohla i pravá tyč Svobodovy branky, na níž skončila dělovka Štefanky. Slávistický gólman se vytáhl i proti šanci Martynka, proti kterému zasáhl vyrážečkou. Zdramatizovat utkání mohl tři minuty před vypršením šedesáté minuty Steber, jeho střelu z otočky ale Svoboda na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče.  

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Oceláři Třinec 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 1. J. Novák (Hruška), 11. Žižka (Sloboda), 14. J. Novák (Rataj), 32. Klepiš (D. Hruška) - 35. Korhoň (Skořepa). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 7 237.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Sloboda, Žižka, Jebavý, Drtina - Bednář, Beránek, Vondrka - D. Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Třinec:</strong> Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal, od 22. navíc M. Výborný - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík. </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Stav série:</strong> 1:0</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín