Hlavní obsah

Budějovice rozhodly o první výhře během úvodních deseti minut

PRAHA-tv

Vítězstvím vstoupil do letošního play-off hokejové extraligy vítěz základní části z Českých Budějovic. V prvním zápase čtvrtfinále porazili Jihočeši na vlastním ledě Kladno 2:0, když jediné branky vstřelili Tomáš Kůrka a Milan Gulaš už během prvních deseti minut zápasu. Oslabení hosté nenašli síly na překonání brankáře Turka. Série pokračuje druhým duelem ve čtvrtek opět na ledě Českých Budějovic.

Článek

Kladno, které přijelo do Českých Budějovic bez nejlepšího střelce Martina Procházky a zkušených obránců Ševce se Štěpánkem, začalo zápas hodně nešťastně. Už po čtrnácti vteřinách putoval za hákování na trestnou lavici kapitán týmu Patera a Mountfield si věděl s první přesilovou hrou rady. Kůrka jednoduše popadl puk, protlačil se až před Orcta, a blafákem do bekhendu mu nedal šanci.

Obrana hostí se pod náporem sesypávala i nadále a v desáté minutě už to bylo o dvě branky. Vak naznačenou střelou zesměšnil Hájka a neservíroval puk najíždějícímu Gulašovi, jenž se štěstím zvýšil náskok. Stejný hráč mohl v 16. minutě po najetí do kruhu přidat další branku, tentokrát byla proti Orctova vyrážečka. Jeho spoluhráči naproti tomu nedokázali Turka v budějovické brance za celou první třetinu pořádně ohrozit.

Další góly už nepadly

Na začátku druhé části se objevili v šancích hráči, kteří oblékali i dres soupeře. Orct musel vytáhnout další skvělý zákrok proti Gulašovi, jenž v letošní sezóně v Kladně hostoval, a Turek se zase zapotil při střele Bělohlava, někdejší hvězdy budějovického hokeje. Hosté si navíc v přesilové hře konečně vytvořili tlak, střelu Horny ale Turek kryl.

Po odehrání poloviny zápasu měli znovu velkou šanci domácí hráči. Kotrla nejprve netrefil odkrytou bránu a po střele Hudce zachránila padajícího Orcta horní část jeho hokejky, jenž položená na ledě zastavila puk těsně před brankovou čarou. Za další dvě minuty mířil do odkryté branky pro změnu Vak a Kladno zachránil až obětavý pád do střely v podání obránce Nádašdiho.

Kladno každopádně přidalo v obraně na důrazu a dočkalo se i velké šance v útoku. V ideální střelecké pozici se po přihrávce Patery ocitl Diviš, Turek jeho pokus vytěsnil betonem. Na druhé straně se diváci dožadovali gólu po úniku Gřegořka, jenže rozhodčí správně usoudil, že budějovický obránce úmyslně dopravil puk do branky bruslí a poté jej už hokejkou netrefil.

ČP play-off, čtvrtfinále - 1. zápas:
Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kůrka (Sičák), 10. Gulaš (Vak). Hl. rozhodčí: Hradil, Turčan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0.
Č. Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený, Sičák, Frolo, F. Novák - Hudec, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Gulaš, Vak, Veselý - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, D. Růžička, Šmach - Diviš, Patera, Frolík - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla. Trenéři: Müller a Kasík.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články