Hlavní obsah

Třinečtí litovali na Slavii špatného vstupu do utkání

PRAHA

Mírné obavy provázely slávistické trenéry před vypuknutím čtvrtfinálové série s Třincem. Zatímco Oceláři sehráli díky předkolu se Znojmem o tři zápasy navíc, Pražany čekala po posledním dvaapadesátém kole ve Vítkovicích dvanáctidenní pauza. Výhoda Třince bude v jeho rozehranosti, shodovala se většina lidí. Na ledě tomu ale bylo právě naopak. Slávisté vtrhli do zápasu jako uragán, první branku vstřelili hned po pětačtyřiceti vteřinách, v čtrnácté minutě vedli už 3:0. O osudu zápasu bylo v té chvíli již prakticky rozhodnuto.

Článek

Marně nabádali třinečtí trenéři své svěřence, aby se důkladně soustředili na úvodní okamžiky zápasu. Slavia je totiž jimi zvláště v domácích zápasech pověstná. Plán jim naboural hned v úvodní minutě dělovkou od modré obránce Jan Novák. „Ten gól byl pro Slavii hodně šťastný. K dalším dvěma brankám jí navíc pomohly přesilové hry,“ tvrdil po utkání asistent třineckého trenéra Jiří Juřík.

Všechny tři branky navíc padly jako přes kopírák. Vyhrané buly v útočné třetině, předání puku obránci stojícímu na modré čáře, krátký nápřah, střela a oslava branky. „Třikrát prohrát buly v obranné třetině se prostě nesmí stávat,“ sypal si popel na hlavu útočník Třince Lubomír Korhoň. „Vojtek navíc ani v jednom případě nic neviděl,“ stěžoval si Korhoň, že svému brankáři tým moc nepomohl.

Možná i proto Vojtek po třetím inkasovaném gólu ztratil nervy. Slávistický forvard Micka mu ve výhledu překážel tak dokonale, že Novákův projektil uviděl až v síti. Třinecký gólman vzal svoji hůl do obou rukou a vší silou s ní přes břicho přetáhl svého spoluhráče Tomáše Kundrátka. Vyčítal mu, že Mickovi nechal až příliš prostoru na clonění. „Momentální zkrat,“ stručně okomentoval gólmanovo počínání Juřík. Po první třetině pak Vojtek v kabině uznal, že přestřelil. „Martin se Kudrcovi omluvil. Trošku mu ujely nervy, to se stává,“ hodnotil celou situaci již s nadhledem Korhoň.

Od druhé třetiny Třinec hru vyrovnal, slávisté si ale své vedení v poklidu hlídali. „Začali jsme hrát to, co jsme chtěli. Slavia si to už ale pohlídala,“ prohlásil Juřík. Korhoň také připustil, že domácí Třinec k ničemu nepustili. „Své kvality slávisté ukázali už v základní části. My jsme navíc asi spíše zvyklí na domácí led, tam hrajeme lépe.“

Na první čtvrtfinálový duel dorazilo do vysočanské O2 Areńy sedm tisíc diváků. Marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl přiznal, že počítal s o trochu větší návštěvou. „Z našich potenciálních soupeřů pro play-off je Třinec nejdál, pro diváky je navíc v uvozovkách méně atraktivní,“ hledal příčiny slabšího fanouškovského zájmu. „Na druhou stranu to ale podle mě je dosavadní druhá největší návštěva v play-off. Z tohoto pohledu to tedy zas tak špatné není,“ připomněl slávistický asistent Jiří Kalous. „Samozřejmě bychom si ale přáli, aby příště dorazilo více lidí. Aréna je totiž velká,“ žádají Kalous s Kratochvílem slávistické fandy o větší podporu.

Reklama

Související témata: