Hlavní obsah

Mountfield se neklepal, stačilo deset minut

Marek BurkertPrávo

Při nástupu zakopl budějovický gólman Roman Turek o koberec a rozplácl se na led. Pro Mountfield to ale bylo dobré znamení. První zápas play-off zvládl bez ztráty kytičky.

Článek

Už po deseti minutách bylo jasno, kdo si připíše úvodní výhru série s Kladnem. Takřka dva týdny vítězové základní části jen trénovali. Herní přestávka jim ale suverenitu nesebrala. „Strašně jsme se už těšili, až zase skočíme do zápasu,“ potvrdil budějovický kapitán Petr Sailer.

Konečný výsledek svítil na kostce už v čase 9:59. Dvougólový náskok si České Budějovice nenechaly vzít. „Těch branek mohlo být o dost víc, ale perfektně zachytali oba gólmani. Eda Turek i Orct,“ tvrdil střelec druhého gólu Milan Gulaš, který byl v této sezóně několik týdnů na hostování v Kladně.

Po své trefě předvedl společně s asistentem Vakem oslavný rituál, při němž oba hráči vzpírali hokejky nad hlavu. „Činky, to je Váčkův nápad, škoda že jsme to mohli předvést jen jednou,“ litoval Gulaš. „Neproměnit šance by nás v dalším zápase mohlo mrzet. Ztratili jsme důraz,“ všiml si domácí asistent Milan Černý.

Kladno si z první porážky nedělalo těžkou hlavu. „Budějovice jsou favorit, my jim to ale chceme ještě ztížit,“ tvrdil gólman poražených Zdeněk Orct. „Musíme ale víc střílet, něco tam určitě spadne,“ doufal Orct. Hosté bez nemocného Martina Procházky ale v útoku moc kreativity ne -před vedli. „Martin se doléčí a v neděli naskočí na led,“ slíbil kladenský kouč Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice