Hlavní obsah

Budějovice zopakovaly bezchybný výkon, Třinec srovnal stav série

Hokejisté Českých Budějovic ani napodruhé nepřipustili překvapení a stejnou výhrou jako ve středu 2:0 se přiblížili postupu do semifinále play-off. Kladenští znovu nedokázali překonat oporu Jihočechů v brance Romana Turka, jenž vychytal svou osmou nulu v sezóně. Třinecký Peter Barinka svým gólem z 20. minuty a dvěma proměněnými nájezdy při penaltovém rozstřelu zařídil Ocelářům srovnání série se Slavií na 1:1.

Článek

Třinečtí hokejisté v úvodním dějství druhého čtvrtfinále svého pražského soupeře přebruslili a vytvořili si také více brankových příležitostí než Slavia. Oceláři mírnou převahu vyjádřili sedm sekund před koncem dvacetiminutovky brankou Petera Barinky.

Po bezbrankové druhé třetině vrátil pohodu na slávistické hokejky ve 48. minutě obránce Petr Kadlec. Domácí zadák dorazil Hruškovu střelu a domácí ožili - čtyři minuty před koncem třetí dvacetiminutovky Michal Vondrka rozezvonil tyč za Martinem Vojtkem. Když ani dvaadvacet sekund před koncem nezamířil přesně z prostoru mezi kruhy Jaroslav Bednář, přišlo na řadu desetiminutové prodloužení.

Největší šanci v nastaveném čase spálil domácí Marek Tomica poté, co neproměnil samostatný únik z pravého křídla. Ač tísněn, stačil vystřelit, ale puk jen těsně minul pravý horní roh třinecké svatyně.

Autor jediné trefy Ocelářů po šedesáti minutách hry Peter Barinka prokázal své dovednosti také v trestných stříleních. Hostující útočník překonal dvakrát Adama Svobodu a mohl se radovat z cenného skalpu - Třinec srovnal stav série na 1:1.

Turek vychytal osmou nulu v sezóně

Českobudějovičtí vstoupili do druhého zápasu znovu sebevědomě, když ve 3. minutě překonal Zdeňka Orcta v brance Kladna domácí Jindřich Kotrla. Přes několik neproměněných šancí na straně domácích se již skóre do přestávky nezměnilo.

Ani vstup do prostředního dějství se hostům nepodařil a po třech minutách hry inkasovali. V čase 22:57 zvýšil na 2:0 pro Jihočechy Petr Gregořek, jenž se zmocnil po zaváhání kladenské obrany puku a rozvlnil prudkou střelou síť za Orctem.

Vedoucí tým extraligy po základní části si již druhou výhru v play-off vzít nenechal a ujal se vedení ve čtvrtfinálové sérii 2:0. Středočeši ani ve druhém duelu nedokázali překonat budějovickou „zeď“ v brance Mountfieldu jménem Roman Turek.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy na Sport.cz:
Č. Budějovice - Kladno 2:0on-line
Branky: 3. Kotrla, 23. Gřegořek.
Slavia - Třinec 1:2 SN.on-line
Branky: 48. Kadlec - 20. P. Barinka, rozhodující nájezd P. Barinka.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice