Hlavní obsah

Budějovicím znovu stačily dvě branky , vedou nad Kladnem 2:0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Se stejným výsledkem i průběhem skončilo druhé utkání čtvrtfinále play-off mezi hokejisty Českých Budějovic a Kladnem. Domácí Mountfield se dostal rychle do vedení a po druhé brance začal hrát i soupeř, který ale stejně jako ve středu neskóroval. Vítěz základní části extraligy tak vyhrál znovu 2:0 a stejným poměrem vede i na zápasy. Obě branky zápasu vstřelili Jihočeši v přesilových hrách, Roman Turek opět vychytal nulu.

Článek

Čtvrteční duel začal navlas stejně jako první zápas série. Kladno už po pár vteřinách pykalo za vyloučení a Budějovice trestaly. Zpoza branky vyjel před Orcta Kotrla a ranou pod horní tyčku otevřel skóre. A převaha domácích prakticky pokračovala celou první třetinu. V jedenácté minutě Gulaš ideálně přihrál před branku Hüblovi, který Orcta nepřekonal. Při následné přesilovce zase rány Tomana od modré létaly buď vedle nebo nad branku, Květoň pro změnu neuspěl při snaze zasunout puk za kladenského gólmana po objetí branky.

Další branka padla na začátku druhé třetiny opět z přesilové hry, ránu Gřegořka od modré čáry Orct zaznamenal až v síti. Kladno mohlo odpovědět vzápětí, kdyby Růžička lépe trefil přihrávku Kally mezi kruhy. Špatná nebyla ani střela Horny zblízka či blesková rána obránce Pavlase od modré. Kladno jakoby se stejně jako den předtím probralo až po dvou inkasovaných gólech.

Statické přesilovky Kladna

Hosté navíc měli k dispozici tři přesilové hry za sebou. Jenže když během prvních dvou  dohromady vystřelili na branku jen třikrát, těžko se mohli divit, že na jejich kontě stále svítila nula. Tu poslední sice sehráli o něco lépe, jenže Hájek mezi kruhy pálil vedle a Diviš u pravé tyčky místo střely raději přihrával.

To byla ostatně největší slabina kladenského týmu, nikdo nedokázal vzít na sebe střeleckou odpovědnost a před kvalitní střelou dával každý raději zbytečně přednost přihrávce. V těchto chvílích se naplno ukázalo, jak moc týmu chybí kvality Martina Procházky.

Mizerně pro Kladno dopadla i další početní výhoda v úvodu třetí třetiny a když domácí pokračovali především v důsledné defenzívě, diváci v Budvar Areně aby hokejovou krásu pohledali. Klimbající fanoušky probudil až v 50. minutě Gardoň střelou bez přípravy, tradičně spolehlivý Turek ale odolal. Stejně jako v prvním zápase byla jeho branka pro kladenské hráče zakletá a mohl si připsat druhé čisté konto v řadě.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále - 2. zápas:
Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kotrla (V. Hübl), 23. Gřegořek (Vydarený). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 6421.
Č. Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, F. Novák, Sičák, Toman, Vydarený, Frolo - Hudec, Mertl, Brabenec - Mikulík, Šimánek, Sailer - Gulaš, Vak, Veselý - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, D. Růžička, Šmach - Diviš, Patera, Frolík - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Kazatel, Čurilla. Trenéři: Müller a Kasík.
Stav série: 2:0

Reklama

Související témata: