Hlavní obsah

Třinecký Barinka: Splnili jsme cíl, série bude ještě zajímavá

PRAHA

Právě on byl tím mužem, kdo se společně s brankářem Martinem Vojtkem nejvíce přičinil o to, že se třineckým Ocelářům podařilo vyrovnat stav série se Slavií na 1:1. Peter Barinka na konci první třetiny nejprve svůj tým poslal do vedení, dvakrát potom uspěl i při samostatných nájezdech. Třinec díky tomu splnil plán, se kterým do Prahy vyrazil - vyhrát alespoň jeden ze dvou zápasů. „Ta série bude ještě zajímavá,“ předpovídá další pokračování Barinka.

Článek

Nemůžeme začít ničím jiným, než netradičním provedením trestného střílení v podání Jiřího Polanského. Překvapilo vás, že zvolil takovouto variantu?

Nikdo nevěděl, co udělá. Ale vyšlo mu to krásně, brankář odjel mimo branku a Jirka to dával do prázdné. Opravdu to bylo perfektně provedené.

Nemyslíte, že se jednalo o porušení pravidel?

Nevím, od toho tam jsou rozhodčí. Podle mě ale udělal normální otočku a gól byl regulérní. Měl platit.

Vy sám jste proměnil dvě trestná střílení. Také jste přemýšlel o nějaké kulišárně, nebo jste chtěl zakončovat na jistotu?

Poprvé mi vyšel blafák, Adam Svoboda šel na úplně jinou stranu. V druhém případě jsem až do poslední chvíle nevěděl, co udělám. Znovu jsem nakonec Svobodovi naznačil, že půjdu do blafáku, on ale zůstal stát. Tak jsem mu to vystřelil mezi nohy a vyhráli jsme. Těší mě, že jsem oba proměnil, ale mnohem důležitější je, že jsme splnili cíl, s kterým jsme sem jeli. Tedy alespoň jednou vyhrát.

Cítíte před nájezdy nějakou zvýšenou nervozitu?

Nemám z toho strach. Buď dám, nebo nedám. Život jde dál, žádný stres.

Na nájezdy jste na Slavii uspěli už v základní části. Vzpomněl jste si na to před jejich začátkem?

Vzpomněli jsme si na to už před prvním zápasem série. Ale každý zápas je jiný. Ve středu rozhodla první třetina, o den později už to bylo vyrovnanější, šance byly na obou stranách.

V čem jste se oproti úvodnímu zápasu zlepšili?

Těžko říct. Ten středeční zápas byl ovlivněn rychlými třemi góly, mužstvo to srazí dolů. Těžko se to pak obrací.

Slavia měla v druhém zápase s vaší hrou enormní problémy, jen těžko se dostávala přes zahuštěné střední pásmo. Zněla přesně takto vaše taktika?

Hrajeme ze zabezpečené obrany a na brejky. Nějaký gól se podaří dát vždy.

Probíhající ročník si musíte užívat, ne? Začal jste ve druhé lize, nyní hrajete o titul...

Šel jsem sem s tím, abych se vrátil do české extraligy. Podařilo se mi to. Strašně mi pomohl trenér Bokroš, který si mě vytáhl do Zlína. Dával jsem tam góly a z Třince se mi ozval pan Marek. Tak jsem tu.

Nejste nakonec paradoxně rád, že to v Baťově městě nevyšlo? Zatímco Zlín hraje jen play-out, v Třinci bojujete o titul.

Život je takový, prostě jsme se nedohodli. Mám na Zlín pěkné vzpomínky, nemůžu na něj říct žádné špatné slovo. Prožil jsem tam nejhezčí hokejové časy. Změna je život. V Třinci je parádní kolektiv, jsem tu spokojený.

Je to před pokračováním série velká vzpruha, že jste na ledě Slavie dokázali vyhrát jeden zápas?

Určitě. Jak už jsem říkal, jeli jsme sem vyhrát jeden zápas a to se nám podařilo. Bude to ještě zajímavé.

Reklama

Související témata: