Hlavní obsah

Budějovicím stačilo zopakovat první zápas, pak už výsledek pohlídaly

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jako přes kopírák podle prvního duelu se odvíjel druhý zápas čtvrtfinále play-off hokejové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Kladnem. Čtvrteční střetnutí přineslo stejný průběh i výsledek. Jihočeši znovu už během prvních minut otevřeli skóre, pak přidali druhý gól, a to jim stačilo. V dalším průběhu pak už jen deptali soupeře pečlivou defenzívou, které vévodil spolehlivý brankář Roman Turek.

Článek

"Je to gólman vysokých kvalit. Má už něco za sebou a je z něho hrozně cítit jistota. To pak pomáhá nejen obráncům, ale i útočníkům,“ pěl slova chvály na svého spoluhráče obránce Mountfieldu René Vydarený a neváhal vyzdvihnout i kvality soupeře. „Čekali jsme, že budou o dost odolnějším mužstvem, což se potvrdilo. Hráli důrazněji a více nás napadali, bylo to dost cítit,“ řekl o výkonu Kladna ve čtvrtečním zápase.

Zvýšená aktivita kladenských hráčů prý pak měla za následek několik jejich přesilových her. „Ve druhé části zápasu nám často ujížděli a nám nezbývalo než faulovat. Proto jsme měli tolik oslabení," vysvětlil Vydarený, jenž přihrál na druhou branku, po které se Budějovice stejně jako v prvním zápase stáhly do defenzívy. „Nehrnuli jsme se dopředu a vyčkávali na šance. Otevřený hokej se v play-off hrát nedá. Stačí malá chybička, výsledek se otočí, a začíná se znovu. Je třeba si soupeře pohlídat,“ dodal slovenský bek.

Pro budějovické fanoušky ve znovu vyprodané Budvar Areně ale mohl být zbytek zápasu spíše nudnou podívanou, proti papírovému outsiderovi asi čekali více než dvě branky na zápas. „V play-off se počítá vítězství a my teď vedeme 2:0. To je pro nás nejdůležitější,“ upozorňuje útočník Milan Gulaš. Navíc úloha velkého favorita může hráče trochu svazovat.  „Tahle série je asi těžší, než loni proti Liberci. Tehdy jsme neměli co ztratit, zatímco proti Kladnu je to naopak,“ připomněl Vydarený.

"Věděli jsme, že to s Kladnem nebude jednoduché. Proto jsme rádi, že to pro nás znovu dopadlo dobře," těšily domácí výhry asistenta Budějovic Milana Černého. Jeho tým se tentokrát musel obejít bez střelce z prvního zápasu Tomáše Kůrky a místo něj nastoupil Mikulík. "Známe ho, v Mladé Boleslavi si vedl dobře. I pro nás odvedl dobrou práci, nezklamal," poznamenal Černý.

Reklama

Související témata: