Hlavní obsah

Bez Procházky Kladno góly nestřílí

Jirka G. NovákSport.cz

Zatímco ve čtyřech zápasech předkola play-off nastříleli kladenští hokejisté sedmnáct branek, ve dvou střetnutích čtvrtfinále ještě neskórovali ani jednou. Téměř třetinu branek předchozí série ovšem zařídil Martin Procházka, jenž momentálně Kladnu pro nemoc chybí. A to se v soubojích s Budějovicemi projevuje jak na produktivitě týmu, tak v nulové efektivitě přesilových her.

Článek

Jen ve druhém utkání sehrálo Kladno šest přesilovek a tým ani náznakem nepřipomínal smrtící komando z loňské sezóny. Hráči často zbytečně ztráceli puky a když už se na delší dobu usadili v útočném pásmu, tak volili raději riskantní přihrávky než nebezpečné střely. „Je vidět, že bez Martina Procházky to mají při přesilovkách trochu rozhozené,“ všiml si budějovický obránce René Vydarený, jenž naopak přihrál na jeden ze dvou gólů svého týmu v početních výhodách.

„Nedařilo se nám, většina přihrávek končila mimo naše hokejky. Je znát, jak moc nám na přesilovkách chybí Martin Procházka a Martin Ševc, oba jsou hodně šikovní,“ potvrdil útočník Kladna Tomáš Horna. Ten patřil k nejaktivnějším hráčům Kladna, ale stejně jako jeho spoluhráči pokaždé ztroskotal na brankáři Turkovi. „Když už se nám podařila nějaká střela, tak to Turek chytil. Je dost vysoký a v bráně je tak hrozně málo místa. Chytá skvěle celou sezónu a když třeba není zrovna tolik zaměstnaný, tak si dovede hru pohlídat,“ dodal.

Kladno neskórovalo vůbec, Budějovice zase jen v početní výhodě. „Přesilovky o zápase rozhodly - domácí je proměnili, nám se vůbec nedařily,“ uznal  po utkání kladenský kouč Zdeněk Müller, jehož svěřenci stejně jako v prvním utkání znovu zaspali úvod. „Domácí měli zase výborný nástup. My jsme se zvedli od druhé třetiny a byli jsme aktivní, myslím, že ve druhém zápase jsme vyloženě nepropadli. Přesto doufám, že doma podáme lepší výkony a hlavně se prosadíme v koncovce,“ přeje si.

Reklama

Související témata: