Hlavní obsah

Neprůstřelný Turek: Dvě nuly v řadě jsem nezažil

Marek BurkertPrávo

Dva zápasy bez vstřeleného gólu. To je chmurná vizitka kladenského útoku. Před startem série hosté plánovali, jak potrápí favorita, jenže vítěz základní části byl na vlastním ledě neomezeným pánem. Diváci v Budějovicích nejdříve věnovali tichou vzpomínku zesnulé hokejové legendě Stanislavu Konopáskovi a pak sledovali partii, ve které si sebevědomí zvedali gólmani.

Článek

„Musíme být pyšní, jakého máme super gólmana,“ usmíval se obránce René Vydarený. Roman Turek si bezchybný start vychutnával. „Je to hezký vychytat nulu, když je výsledek tak těsný,“ pochválil se brankář. „Dvě nuly za sebou, to jsem snad nikdy nezažil, ani v lize, ani v NHL,“ marně vzpomínal Turek. „Eda je excelentní v tom, že se neustále plně koncentruje. Dlouho nemá zákrok a pak vystřihne parádní,“ vykládal slovenský bek.

„V play-off je lehčí se soustředit, protože člověk ví, že jde o všechno,“ tvrdil Turek. „Nevadí mi, když musím čekat patnáct minut na střelu, jsem připravený. Když jsem byl mladší, tak jsem měl potíže nenechat se ničím rozhodit. Ale to přišlo s věkem, naučil jsem se to,“ pousmál se gólman, který si ani nestěžoval, že by ho Kladenští v brankovišti nějak obtěžovali. „Vůbec, všechno v pohodě.“

Reklama

Související témata: