Hlavní obsah

Gulaš bral čtvrtfinále prestižně, Kladno mu přirostlo k srdci

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Takřka celou základní část hokejové extraligy odehrál útočník Milan Gulaš v dresu Kladna. Jenže pak se z dočasného hostování vrátil do Českých Budějovic, které si jeho služby vyžádalo před důležitými zápasy play-off. A právě Kladno se nakonec stalo prvním soupeřem Jihočechů při cestě za titulem, Gulaš tak ve čtvrtfinálových bitvách musel nastupovat proti bývalým spoluhráčům ze začátku sezóny.

Článek

"Mám v Kladně hodně kamarádů, hlavně zápasy tam byly pro mě hodně emotivní. Bral jsem ty zápasy trochu jinak, protože jsem tam přece jen odehrál tři měsíce, to už to trochu člověku přiroste k srdci," přiznal Milan Gulaš v rozhovoru pro Sport.cz, že sérii s Kladnem docela prožíval.

Před jejím začátkem se však s Kladeňáky nehecoval ani neradil spoluhráčům, jak mají vyzrát na soupeřova brankáře Zdeňka Orcta, který chytal první dva zápasy. "S nikým jsem se nebavil. V play-off  to takhle nefunguje, tam jdou nějaké srandičky stranou. A Orcta znají, přece jen chytá už dlouho a tak sami ví, jak na něj," tvrdil hráč, jenž sám ukázal, jak na to. Orcta překonal už v prvním zápase.

Mohl skórovat i v tom posledním, opět na domácím ledě. Šest minut před koncem se na levé straně zjevil před Kopřivou, ale překonat jej nedokázal. "Nečekal jsem, že se ke mně puk znovu dostane. Střílel jsem z otočky a Kopr si to tam pohlídal," pochválil Gulaš druhého kladenského gólmana i celý tým soupeře. "Kladno se každým zápasem zlepšovalo, byla to vyrovnaná série."

Podle šikovného útočníka nakonec rozhodla o postupu Budějovic často proklamovaná kvalitní defenzíva. "Hráli jsme perfektně zezadu. Obrana je v play-off základ, od toho se všechno odvíjí. Doufám, že to takhle bude klapat i nadále," přeje si. Po konci posledního utkání stačil s bývalými spoluhráči prohodit jen pár slov, ale chystá se některým ještě zavolat. A stejně jako ostatní hráči zůstává zatím při zemi. "Postup ještě nijak zvlášť neslavíme, udělali jsme jenom první krůček."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice