Hlavní obsah

Protest Slavie byl oprávněný, výhra Třince však zůstává platná

Protest vedení hokejistů pražské Slavie, která ztratila čtvrteční druhý zápas série play off proti Třinci po sporném uznání branky soupeřova útočníka Polanského v průběhu samostatných nájezdů, byl sice oprávněný, ale musel být zamítnut. Slavia podle informací serveru Týden.cz žádala opakování zápasu, případně změnu výsledku v její prospěch.

Článek

"Protestu nemůžu vyhovět, neumožňuje to herní řád. Chyba rozhodčího nemůže být důvodem k opakování zápasu či ke změně výsledku," řekl k problémové situaci ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Zároveň však požaduje na komisi rozhodčích, aby v případě potrestání obou hlavních sudích, tedy Milana Mináře a Jaroslava Kubeše, nebyli dále nasazováni v bojích letošního play off. "Je na komisi rozhodčích, zda oba sudí potrestá, ale uzná-li jejich chybu, už by letos neměli pískat," prohlásil Šulc.

Vzhledem k pohledu šéfa komise Pavla Halase, jenž rozhodnutí uznat branku považuje za chybné, se dá očekávat, že sudí trestu neujdou. "Byť to v manuálu rozhodčích pro řešení sporných situací není jednoznačně napsáno, podle výkladu pravidel neměla být branka uznána," připustil Halas.

Šulcovu požadavku tak pravděpodobně vyhoví. "Zatím to nemám oficiálně, ale pokud je takový požadavek, budeme ho akceptovat." Eventuální trest pro oba arbitry komise zatím nevynesla. "Snažíme se teď připravit rozhodčí na páteční zápasy, o Kubešovi s Minářem budeme mluvit v sobotu dopoledne či nejpozději v neděli," řekl Halas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice