Hlavní obsah

Sparta doma ztratila i třetí zápas, Litvínov vyhrál na nájezdy

Hokejisté pražské Sparty jsou ve čtvrtfinále play-off na pokraji vyřazení. Obhájce titulu totiž prohrál i třetí zápas s Libercem, tentokrát na vlastním ledě 2:3. O výhře hostů rozhodly dvě branky v rozmezí 43 vteřin třetí třetiny. Litvínov porazil Karlovy Vary až po samostatných nájezdech a snížil stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 1:2.

Článek

Sparta mohla poprvé v play-off nasadit do branky týmovou jedničku Tomáše Dubu, který proti Liberci předvedl několik dobrých zákroků. Stejně dobře ale v brankovišti kraloval i Marek Pinc, takže fanoušci se za celou polovinu zápasu nedočkali branky ani na jedné straně. Až v přesilovce Liberce v 34. minutě Podkonický pohotově zpoza branky nastřelil puk do Dubových chráničů a odtud se k nevoli pražských diváků odrazil za brankovou čáru.

V poslední minutě druhé třetiny jim ale udělal radost Michal Sivek. Zcela zapomenutý za hostujícími obránci vyrazil sám na Pince a nedal libereckému gólmanovi šanci. Jenže v 45. minutě šance Sparty na vítězství klesly až k totálnímu dnu. Nejprve nechtěně srazil puk za Dubova záda obránce Jerofejevs, a za pouhých 43 vteřin gólman Sparty nechytil střelu Nedorosta od modré čáry. Štrba ještě pět minut před koncem snížil, víc už ale domácí nezvládli.

Výborně vyšel vstup do zápasu s Karlovými Vary Litvínovu, už po sedmnácti vteřinách otevřel skóre Peter Jánský. Radost jim však vydržela pouhých pět minut, když po hrubé chybě v obraně vyrovnával Jakub Grof. Ještě bleskověji pak Energie odpověděla na další branku Kubinčáka v 27. minutě v přesilovce. Za 38 vteřin srovnal na 2:2  Roman Prošek střelou z levého kruhu.

Ve třetí třetině branka nepadla a muselo se prodlužovat. Více šancí přitom měli hosté, gólman Franěk musel likvidovat šance všech tří členů elitní karlovarské formace. Především při tutovce Skuhravého doslova čaroval. Úspěšnější byl nakonec i při nájezdech, až v deváté sérii rozhodl o výhře domácích Jakub Černý.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy na Sport.cz:
Sparta Praha - Liberec 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)on-line
Branky: 40. Sivek, 55. Štrba - 34. Podkonický, 45. L. Čermák, 46. V. Nedorost.
Stav série: 0:3.
Litvínov - Karlovy Vary  3:2 po SN (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)on-line
Branky: 1. Jánský, 26. Kubinčák, rozhodující sam. nájezd J. Černý - 6. Grof, 27. Prošek.
Stav série: 1:2.

Reklama