Hlavní obsah

Zlín přestřílel Vítkovice

PRAHA

Hokejisté Zlína porazili ve skupině o udržení Vítkovice 6:5, když se jim podařilo otočit nepříznivý stav 0:2. Hosté mohli výsledek v závěru rovněž zvrátit při dvojnásobné přesilovce, ale nejlepší extraligový kanonýr Balaštík v oslabení rozhodl tvrdou střelou o výhře Zlína.

Článek

Vítkovice měly do zápasu doslova raketový nástup, neboť již po dvaceti sekundách lovil gólman Murín kotouč ze sítě. Po přesné kombinaci elitního vítkovického útoku se trefil Burger. Domácí v úvodních minutách působili velmi zakřiknutě a hosté vedení ještě zvýšili po přesné trefě Hrušky.

Až dvě branky v Murínově síti domácí probudily. Berani se dostali před gólmana Štěpánka a snížili po úspěšné teči Kubiše. Vyrovnání přišlo v polovině úvodní třetiny. Host ve zlínské obraně Radek Míka z Jihlavy vystřelil od modré čáry a jeho střelu tečoval za Štěpánkova záda Záhorovský.

Otevřený hokej pokračoval i nadále. Skvělý zákrok předvedl vítkovický gólman, když bravurně zneškodnil šanci Brunce. Ve 13. minutě se Zlínu naskytla první výhoda přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel Ovčačík za podražení, Vítkovice se ale ubránily. Stejná výhoda se naskytla vzápětí hostům, ale opět bez úspěchu.

Zlínu se povedl nástup do druhé třetiny. Zásluhou Rachůnka šli domácí poprvé do vedení. Ještě do poloviny zápasu Vítkovice vyrovnaly, když po obléhání domácí branky zůstal gólman Murín bez hole a Köhler se trefil k pravé tyči. Ve 34. minutě se prodíral před Štěpánka Brunec, ale udeřilo až o minutu později. Hamrlík vítkovického gólmana ještě nepřekonal, ale Leška přihrál ideálně Rachůnkovi, který svým druhým gólem v zápase dostal Berany opět do vedení.

Domácí měli v těchto fázích zápasu převahu, do šancí se dostali Mokrejš, Okál a Záhorovský, ale gólman Štěpánek odolal. Vítkovice hrozily především po rychlých brejcích. Domácí mohli své vedení zvýšit ještě před druhou sirénou, ale Rachůnek byl ve vyložené pozici zahákován. Píšťalka rozhodčího zůstala k nelibosti diváků němá.

Hosté srovnali stav ve třetí třetině při vlastním oslabení, když junior Kolařík byl úspěšný při střele po ledě. Po 29 sekundách šli ale domácí opět do vedení. O využití přesilovky se postaral navrátilec do zlínské sestavy Andrašovský po přesné kombinaci s Okálem.

Definitivní pojistku přidal při dvojnásobném oslabení nejlepší extraligový střelec Balaštík, jehož tvrdou střelu pod horní břevno zaregistroval gólman Štěpánek až v síti. Vítkovice v samotném závěru jen zkorigovaly nepříznivý stav, když se trefil čtyři sekundy před závěrečnou sirénu Ujčík.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 6:5 (2:2, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Kubiš (Brunec), 11. Záhorovský (R. Míka), 22. Rachůnek (Nosek), 34. Rachůnek (Leška), 55. Andrašovský (Okál), 58. Balaštík - 1. Burger (Hubáček), 5. R. Hruška (Klimek), 27. Köhler (Klimek), 55. Kolařík (Škoda), 60. Ujčík (M. Barinka). Rozhodčí: Šír - Čech, Dřínovský. Vyloučení 5:3. Využití 1:0. V oslabení 1:1. Diváci: 3128.
Zlín: Murín - Hamrlík, Lučka, Nosek, Klouček, Vosátko, Hlavačka, R. Míka, Ďurák - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Záhorovský, Brunec. Trenéři: Vlach a Přikryl.
Vítkovice: Štěpánek - Trnka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, M. Barinka, Sedlák, Heš, J. Mrázek - Hubáček, Burger, Tomášek - Klimek, R. Hruška, Köhler - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Jánoš, Škoda, Kolařík. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články