Hlavní obsah

V prodloužení jsme mohli rozhodnout, litovali Karlovarští

LITVÍNOV

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator čelil v pátečním odvetném čtvrtfinálovém klání pětapadesáti střelám Severočechů. Koncem třetí části přečkal litvínovský tlak, ale v prodloužení příliš práce neměl. Zato v samostatných nájezdech se musel ohánět. „Nájezdy byly hop nebo trop, tím více v deváté sérii,“ uvědomoval si třiadvacetiletý gólman.

Článek

Na penaltový rozstřel nemuselo dojít, kdyby hosté ze závěrečného tlaku Litvínova inkasovali branku. Nejblíže byl domácí kapitán Robert Reichel, ale ve vyložené pozici se jeho střela mezi tři tyče nevešla. „Koncem zápasu to bylo nakloněné na jejich stranu. Dohráli jsme to silou vůle, když kluci padali do střel a měli jsme také štěstí, že jsme to ubránili,“ přiznal Mensator. „Ale v prodloužení jsme měli navrch my, když jsme měli tři nebo čtyři brankové šance,“ dodal.

Západočeši přesto mohli v páté sérii penaltového rozstřelu rozhodnout, ale jak domácí Jenáček, tak i Hanzlík neuspěli. „Čím více jich bylo, tak tím více to bylo náročné, při každém nájezdu jsem se snažil podívat na hráče, kdo pojede a trochu si domýšlet, co by mohl udělat. Jestli je to levák nebo pravák. Až z televize jsem se dozvěděl, že se jelo devět sérií,“ svěřila se jednička v brance Energie.

„Ještě není všem dnům konec. Zápasů se bude hrát ještě dost,“ hlásil po zápase zkušený karlovarský zadák Josef Řezníček, který ve třetí sérii nejprve neuspěl, v šesté sérii zaváhání napravil a odvrátil hrozbu porážky, nicméně hned v dalším nájezdu jeho střelu mezi betony Fraňek vychytal. „Snažil jsem se to měnit a pozorovat, co dělá. Po bitvě je ale každý generál. Jak bych to udělal příště asi vím, ale musí se to přenést na led,“ přidal svůj postřeh 41letý bek a zalitoval, že rozhodnutí nepadlo již v nastaveném čase. „Měli jsme více šancí a vypadalo to, že zvítězíme.“

V sérii se překvapivě daří obráncům. Na bleskovou litvínovskou branku ze sedmnácté sekundy první třetiny odpověděl gólem hostující obránce Jakub Grof, jehož při brejku trefila přihrávka Milana Procházky do brusle a puk zamířil do sítě. „Nestačil jsem hokejkou zasunout, ale nebyl v tom žádný úmysl, brzdil jsem a puk šel přímo nad Fraňkovo rameno,“ upřesnil. „Byl jsem si jistý, že bude platit, byl to ukázkový gól bruslí tak, jak by měl být uznán,“ dodal šestadvacetiletý obránce a také on zalitoval šancí v nastaveném čase. „Vypracovali jsme si velké šance a měli navrch.“

„Porážka nás nijak nepoznamenala a jdeme dál. Zítra budeme chtít vyhrát. Máme v týmu spoustu hráčů, které play-off již hráli. Přijeli jsme pro jedno vítězství a doufám, že ho zítra uděláme,“ věří v sílu mužstva Grof.

Reklama

Související témata: