Hlavní obsah

Sparta nezvládla ani čtvrtý duel a končí, Varům chybí jedna výhra

PRAHA

Hokejisté Sparty extraligový titul z loňské sezóny už definitivně neobhájí. Ve čtvrtfinále play-off prohráli i čtvrtý zápas s Libercem, tentokrát doma 3:5, a sezóna pro ně skončila. Liberec je prvním účastníkem semifinále. V další sérii vyhrály Karlovy Vary v Litvínově 3:1 a stejným poměrem vedou i sérii. Postup mezi nejlepší čtyři si mohou zajistit v úterý na domácím ledě.

Článek

Spartě už šlo o všechno, ale do zápasu s Libercem vstoupila nejhorším možným způsobem. Už po 42 vteřinách od úvodního buly Čermák nadvakrát překonal Dubu a dostal Liberec do vedení. Sparta dokázala odpovědět až v šestnácté minutě, kdy se Martin Štrba dostal sám před Pince a podařilo se mu dle mínění videorozhodčího propasírovat puk za jeho záda.

Jenže domácí kromě úvodu zaspali i začátek druhé třetiny, tentokrát se znovu Čermák prosadil už po 36 vteřinách. Postupně začaly pracovat nervy, především po nájezdu Netíka do Pince. Spartě se podařilo vyrovnat v 32. minutě, kdy Petr Ton bezpečně proměnil trestné střílení. Za tři minuty ale domácí zase prohrávali, když obránci před brankou nepokryli důrazného Pletku. A další smrtící ránu zasadil Spartě minutu před přestávkou Pabiška. Branka Vykoukala v 54. minutě už nic neřešila, Sparta naopak inkasovala ještě při powerplay.

Vary mohou rozhodnout doma

Litvínov začal proti Karlovým Varům lépe, při dvojnásobné přesilovce v sedmé minutě otevřel skóre Jenáček. Už za tři minuty bylo vyrovnáno, Franěk vyrazil puk vystřelený Polákem k Pechovi a ten už věděl, co s ním provést. Naprosto stejná situace se odehrála v 27. minutě zápasu - Polák střílel a Pech dorazil. V tu chvíli už Vary také zásluhou Melenovského vedly 3:1 a s domácím týmem to nevypadalo nejlépe.

V 48. minutě sice snížil na rozdíl jediné branky hrdina pátečních nájezdů Jakub Černý, ale na víc už Litvínov neměl síly. Navíc mohl ještě inkasovat, ale Milan Procházka a Kumstát trefili jen tyče Fraňkovy branky

Hokejová extraliga on-line na Sport.cz:
Čtvrtfinále play-off, 4. zápasy:
Sparta Praha - Liberec 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)on-line
Branky: 16. Štrba, 32. Ton z trest. střílení, 54. Vykoukal - 1., 21., a 60.  L. Čermák, 35. Pletka, 40. Pabiška.
Litvínov - Karlovy Vary 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)on-line
Branky: 7. Jenáček, 48. J. Černý - 10. a 27. Pech, 19. Melenovský.

Reklama