Hlavní obsah

Petr Nedvěd: Teď ještě nevím, jestli budu s hokejem pokračovat

PRAHA

Když se Petr Nedvěd před sezónou vracel ze zámoří do pražské Sparty, byl považován za velkou hvězdu a lákadlo tuzemské extraligy. Až tolik ale nezazářil. V základní části nasbíral 25 bodů, v hodnocení účasti na ledě svítí na jeho kontě číslo minus sedm. Ve vyřazovacích bojích pak úřadujícího mistra smetl ve čtyřech zápasech Liberec. Ten poslední sobotní byl pro Nedvěda možná vůbec posledním v kariéře. „Dám si měsíc volno a pak uvidím, jak jsem na tom fyzicky a jestli najdu motivaci.“

Článek

Petře, jak se pár chvil po čtvrtfinálovém vyřazení cítíte?

Samozřejmě to pro mě je obrovské osobní zklamání. Měli jsme trochu jiné cíle, ale je to jen sport. Musíme bohužel uznat, že soupeř byl lepší. Chtěl bych ale všem na Spartě za tuto sezónu poděkovat.

Kde byste hledal hlavní příčiny vašeho vyřazení?

Jeden z důvodů byla naše koncovka. Ale myslím, že kromě prvního zápasu, ve kterém nás soupeř přehrál, jsme byli aktivnější a možná i lepší. Hokej se ale hraje na góly a v tom nás Liberec vyškolil. My jsme se na každý gól nadřeli.

K tomu, že jste byli v koncovce neškodní, značně přispěl svými výkony i gólman Pinc. Jak hodnotíte jeho výkony?

Odchytal super tři utkání. O tom prvním zápase nemá cenu hovořit, v něm jsme mu moc práce nepřipravili. Jednoznačně to byl jejich nejlepší hráč, on udělal ten rozdíl v sérii.

Navíc jste museli neustále dotahovat...

Samozřejmě. V sobotním zápase jsme v první i druhé třetině dostali hned při prvním střídání gól a to byla voda na jejich mlýn.

V kterém momentu se celá série zlomila?

Nejdůležitější asi byl třetí zápas. Za stavu 0:2 jsme věděli, že pokud ho vyhrajeme, jsme zpátky v sérii. Bojovali jsme, ale nepodařilo se nám to.

Překvapilo vás něčím play-off?

Myslím, že bylo vynikající. Divácká kulisa byla taky super. Jediné, co nám chybělo, bylo vítězství. To jsme si nevychutnali.

Kdybyste si měl za čtvrtfinálovou sérii vystavit vysvědčení, jak by vypadalo?

Moc dobře ne. Žádný gól, jedna přihrávka, to je málo.

Jak budete zahánět zklamání?

To je vždycky těžký. Každý se s tím vyrovnává jinak, musíte najít další motivaci. Následující dva tři týdny budou o ničem.

Pojedete se podívat na NHL?

Do Ameriky pojedu asi na měsíc, ale nevím, jestli zajdu na hokej. Možná se i zajedu podívat za bráchou do slovinské Jesenice.

Podíváte se v televizi na zbylé zápasy play-off, nebo už vás nyní hokej nezajímá?

Když budu mít příležitost, tak proč ne? Na hokej se rád koukám. Samozřejmě je trošku frustrující, že už tam nehrajete, ale že bych vypínal televizi, když běží hokej? To určitě ne.

Jaký dojem ve vás zanechala česká extraliga?

Je to vynikající soutěž a byl jsem rád, že jsem se mohl vrátit. Mimo play-off na ni mám krásné vzpomínky.

Prozradíte, jestli budete s hokejem pokračovat i v příští sezóně?

To teď opravdu nevím. V létě jsem řekl, že tuhle sezónu beru jako svou poslední. Dám si měsíc volno a pak uvidím, jak jsem na tom fyzicky a jestli najdu motivaci pro další ročník.

Kdybyste se měl rozhodnout nyní, hrál byste i nadále?

Možná v nějakém jiném sportu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec