Hlavní obsah

Kladno poprvé zdolalo Budějovice, Slavia vyhrála v Třinci

PRAHA

Hokejisté Kladna se poprvé ve čtvrtfinálové sérii play-off s Budějovicemi konečně dočkali vítězství, když v prvním domácím zápase porazili vítěze základní části 4:2. Na dvou gólech se podílel Martin Procházka, jenž v předchozích dvou zápasech Kladnu pro nemoc chyběl. Výsledkem 4:2 skončil i zápas mezi Třincem a pražskou Slavií, ovšem s vítězstvím pro hosty. Slavia se tak ujala v sérii vedení 2:1.

Článek

Kladno mohlo v prvním domácím zápase konečně počítat i s kanonýrem Martinem Procházkou a do branky poprvé nasadilo Miroslava Kopřivu, který musel už v osmé minutě lovit puk ze sítě. Sailer kousek za modrou čarou nevěděl co s pukem a tak jej nijak tvrdou střelou vyslal na branku, kde jej cloněný brankář zaznamenal až v síti. Kladenští se vůbec prvního gólu v sérii dočkali v desáté minutě při přesilové hře. Bělohlav zpoza branky poslal puk na Kallu a ten konečně prostřelil Romana Turka.

I nadále pokračoval na obou stranách atraktivní hokej a když Budějovice nezvládly na začátku druhé části přesilovku pět na tři, dostali se poprvé do vedení domácí. Osmadvacet vteřin před druhou přestávkou zaspal na modré obránce Sičák, puku se chopil Procházka, a střelou pod horní tyčku nedal Turkovi šanci. Hostům stačilo na vyrovnání 28 vteřin z třetí třetiny, kdy kladenští přestali hrát kvůli faulu na spoluhráče a Brabenec s klidem skóroval.

V závěru zápasu se pak ukázalo, jak důležitá je pro Kladno účast Martina Procházky. Zkušený snajpr si v 54. minutě obhodil Vydareného a za zády Turka napálil sice jen tyčku, ale pohotový Patera doklepl puk do sítě. Kapitán Kladna v poslední minutě střelou do prázdné brány nakonec pečetil vítězství.

Třinec doma neustále prohrával

V Třinci čekali diváci na první branku až do konce první třetiny, kdy se bohužel pro domácí fanoušky trefil od modré hostujcí Tomáš Žižka. Hned 22 vteřin po přestávce navíc přidal druhý zářez Beránek a Oceláři museli dohánět dvoubrankové manko. V polovině zápasu se štěstím snížil Štefanka, ale David Hruška v 36. minutě dorazil do branky střelu Žižky a Slavia vedla znovu o dva góly.

Ovšem ne na dlouho, protože devět vteřin před druhou sirénou vyrazil Korhoň zpoza branky a zaskočil brankáře Adama Svobodu. Na začátku třetí části Vojtek na druhé straně zneškodnil Hruškovo sólo a jeho spoluhráči se činili v útoku. Moravec ale nedokázal zblízka zvednout puk na Svobodův beton a Štefanka střílel těsně mimo. Definitivně tak rozhodl o výhře Pražanů v 53. minutě Jakub Klepiš.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy on-line na Sport.cz:
Neděle 9. března - 3. zápasy:
Kladno - České Budějovice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)on-line
Branky: 54. a 60. Patera, 10. Kalla, 40. Martin Procházka - 8. Sailer, 41. Brabenec.
Stav série: 1:2.
Třinec - Slavia Praha 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)on-line
Branky: 29. Štefanka, 40. Korhoň - 18. Žižka, 21. Beránek, 36. D. Hruška, 53. Klepiš.
Stav série: 1:2.

Reklama