Hlavní obsah

Třinec - Slavia 2:4Třinec před vyprodanou halou Slavii nepřetlačil, v sérii prohrává

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Žižka 0 : 1
20. Beránek 0 : 2
28. Štefanka 1 : 2
35. Hruška 1 : 3
39. Korhoň 2 : 3
52. Klepiš 2 : 4

TŘINEC

Podpora vyprodané haly v neděli hokejistům Třince nepomohla, Oceláři prohráli třetí čtvrtfinálový zápas se Slavií 2:4 a Pražané se tak v sérii opět chopili vedení. Hosté celé utkání vedli, ale na rozdíl od prvního vzájemného duelu v Praze vítězství ukořistili perfektní obranou a lepším zakončením. Třinec obzvláště za stavu 2:3 mohutně atakoval a usiloval o vyrovnání, vynikající gólman Svoboda však Slavii podržel a sedm minut před koncem duel rozhodl Klepiš.

Článek

Třinec se na soupeře vrhl bez zbytečného taktizování, ale kuráž se mu v úvodu mohla vymstít. Živelné ofenzivy už po třiceti sekundách využila elitní řada Pražanů, která vyrazila do přečíslení, jenže Vojtek zmařil Beránkův projektil stejně jako Vondrkovu dorážku.

Sporné momenty nechyběly ani ve třetím zápase série

Led pak už opanovali Oceláři a jejich snaha o nátlakový styl hry. Vyprodaná Werk Aréna poprvé explodovala ve čtvrté minutě, ale nával euforie byl zbytečný. Nepřehlednou skrumáž před Svobodou ukončil střelou Sekeráš, sudí však po poradě s videorozhodčím gól neuznali, protože puk nepřešel brankovou čáru.

Domácí hráli tak, jak před utkáním kouč Kopřiva slíbil: daleko aktivněji než v Praze a s důraznějším forčekinkem. Dopomohlo jim to k převaze, kterou však vygumoval bezchybný Svoboda v pražské brance. Gólovou radost sebral v deváté minutě Skořepovi, proti jehož příklepu z pravého kruhu vystřelil beton.

Hosté ustáli svízelný start a po nenápadném kontru omráčili soupeře gólem: necelé tři minuty před první pauzou po ledě od modré čáry Vojtka prostřelil Žižka. Domácí mohli jít do šatny ještě smutnější, ale Vondrka pár sekund před sirénou po dalším brejku těsně minul.

Beránek poslal Slavii do dvoubrankového vedení

Domácí nezajistili obranu ani v úvodu druhé části, Slavia se dostala do dalšího přečíslení a Beránek po jednoduché souhře z pravého křídla lehce zavěsil do odkryté branky. Pražané měli protivníka jako na lopatě. Domácí v úsilí o zvrat chvílemi úplně zapomínali bránit, jenže hosté s nájezdy do otevřené defenzivy nakládali trestuhodně. Jednou se řítili dokonce ve čtyřech na jednoho, ale akci překombinovali.

Třinečtí bojovníci povstali v polovině utkání. Štefanka se štěstím puk o Svobodovu vyrážečku procedil do sítě a zápas chytil nový náboj. Vzadu však Oceláři soustavně opakovali stejné chyby, mezery ve středním pásmu daly další velkou možnost Hruškovi, ale ten rozvlnil jen boční síťku. Přesnější byl v 36. minutě, když se k němu odrazila Žižkova rána a Hruška potrestal vůbec první třinecké vyloučení v zápase gólem. Devět sekund před koncem vrátil duel do starých kolejí Korhoň, který bleskurychlým zásunem zpoza branky protlačil puk za čáru.

Vojtek i přes prohru odchytal dobrý zápas

Slavia si tím sama zadělala na komplikovaný závěr. Tím spíše, když Hruška pohrdl ve 43. minutě sólem, při němž mu však kotouč při pokusu o kličku mistrně špičkou hole vypíchl Vojtek. Domácí pak přikovali Pražany před Svobodu, ale ten svůj výkon vyšperkoval především ve 47. minutě, když v přesilovce Moravcovi lapil dorážku z brankoviště.

Zápletku třetího čtvrtfinále nakonec vyluštil Klepiš, který si sedm minut před koncem parádně položil Vojtka a z ostrého úhlu zvedl kotouč pod horní tyčku. Oceláři se 74 sekund před koncem při Hruškově vyloučení odhodlali k power play, ale triumf soupeře už neohrozili.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Štefanka (Skořepa), 40. Korhoň (Polanský) - 18. Žižka (Kadlec), 21. Beránek (D. Hruška), 36. D. Hruška (Žižka), 53. Klepiš (Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:6, navíc Vojtek (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Třinec: Vojtek - Výborný, Sekeráš, Seman, Malec, Andersons, Pácal, od 28. min. navíc Kundrátek - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, J. Novák, Drtina, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín