Hlavní obsah

Ústí nad Labem prohrálo s Vítkovicemi 2:4 a čeká ho baráž

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem prohráli ve 4. kole play-out extraligy s Vítkovicemi 2:4 a mají definitivní jistotu účasti v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži. V ní vyzvou Ústečtí Lvi vítěze první ligy, který vzejde ze čtveřice Mladá Boleslav, Brno, Olomouc a Chomutov.

Článek

Ústí mělo bleskový nástup a už v šestnácté sekundě od zahajovacího buly překonal ex-vítkovický Káňa brankáře Štěpánka přesnou střelou po ledě. Poté domácí nevyužili minutovou početní převahu pět na tři, což se jim také záhy vymstilo. Na začátku šesté minuty totiž vyrovnal Krenželok, když objel ústeckou branku a zasunul do ní puk bekhendem.

V polovině úvodní třetiny si zahrály přesilovku i Vítkovice, ale vůbec při ní neohrozily ústeckou branku. Domácí gólman Přikryl pak úspěšně zlikvidoval dorážku Krenželoka, na druhé straně si Štěpánek poradil s nájezdem Hovorky, takže první třetina skončila smírně 1:1.

Vala poslal vítězným gólem Ústí do baráže

V úvodu druhé třetiny se vyznamenali oba brankáři, ale ve 25. minutě už šli domácí znovu do vedení, když Nedorost prostřelil od modré čáry vítkovického brankáře střelou po ledě po spolupráci s Němečkem. Vzápětí mohl navýšit domácí náskok Janků, ale jeho střelu vyrazil Štěpánek ramenem. Na začátku 28. minuty vyfasoval vítkovický Šedivý dva dvouminutové tresty za vysokou hůl, ústeckou přesilovku však přerušil trest Pojkara. Ve 33. minutě využil vítkovický Kolařík chybného rozehraní Přikryla a lacinou brankou vyrovnal.

Na začátku třetí třetiny mířil Káňa pouze do betonů Štěpánka a na domácího Přikryla nevyzrál vítkovický mladík Sturcz. Ve 46. minutě ale skóroval po pěkné kombinaci nejmladšího vítkovického útoku Vala, který se trefil mezi Přikrylovy betony a poslal hosty do vedení. Čtvrtou branku vsítil po rychlé kombinaci třetího útoku Vítkovic Köhler, který propasíroval puk pod ležícím Přikrylem. Závěrečný nápor Ústí byl neplodný a Vítkovice tak dvoubrankové vedení bez potíží udržely.

Slovan Ústečtí Lvi - Vítkovice Steel 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Káňa (Janků), 26. A. Nedorost (Němeček) - 6. Krenželok (Tomášek), 33. Kolařík (Gulaši), 46. Vala (Škoda), 52. Köhler (R. Hruška). Rozhodčí: Hribik - R. Prchal, Čížek. Vyloučení: 7:9, navíc Zápotočný (Ústí n.L.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2183.
Ústí n.L.: Přikryl - A. Novotný, Zápotočný, Zeman, Hořava, Klobouček, Vágner, Němeček, Pojkar - Janků, Pazourek, Káňa - Čaloun, Špirko, Krajči - Hovorka, Šagát, Šaffer - Heřman, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a Evan.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Trnka, Ovčačík, Gulaši, J. Mrázek, Heš, Jurečka - Tomášek, Jánoš, Krenželok - Šedivý, Sturcz, Kolařík - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Škoda, Vala. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Tabulka play-out:
1.Vítkovice Steel56224723148:16381
2.Moeller Pardubice56206426161:16876
3.RI Okna Zlín56211430149:18369
4.Slovan Ústečtí Lvi5677834116:20843

Reklama

Související témata: