Hlavní obsah

Pardubice otočily zápas ve Zlíně a zvítězily 5:3

ZLÍN

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém kole skupiny o udržení ve Zlíně 5:3, přestože po první třetině prohrávali již 0:2. Dvě branky hostů zaznamenal Petr Koukal. Zlínští si i přes prohru zajistili po Vítkovicích a Pardubicích definitivně extraligovou účast v příští sezóně, neboť poslední Ústí nad Labem podlehlo Vítkovicím a zahraje si baráž o setrvání mezi elitou s nejlepším týmem první ligy.

Článek

Vývoj zápasu byl jako na houpačce. "Berani" se dostali do dvoubrankového vedení, nicméně ve druhé třetině čtyřikrát inkasovali a Východočeši si náskok pohlídali. Pardubice přivezly na Moravu řadu juniorů a doma nechaly například gólmana Lašáka nebo kanonýra Sýkoru.

Úvod zápasu byl vlažný a obě mužstva se zřídka dostávala do střeleckých šancí. Až ve čtvrté minutě vyzkoušel pozornost brankáře Hyláka domácí kanonýr Balaštík. Na druhé straně mířil přesně Kolář, ale zlínský náhradník v brance Jakub Čech šanci zneškodnil. Do vedení šli domácí, střelu Rachůnka brankář Hylák vyrazil před sebe a Balaštík se ve své druhé šanci již nemýlil. Úvodní branka Zlín povzbudila a za necelé dvě minuty vstřelil kapitán Okál bekhendem druhý gól.

Dvoubrankový náskok jakoby domácí uspal, hra poté zapadla do průměru. Hosté si vytvořili ve zbytku úvodní třetiny mírný tlak, nicméně s koncovkou a přesným zakončením byli na štíru. V závěru ještě zahrozili Semerád s Radilem, nicméně přes zlínskou defenzívu nepřešli. V úvodní třetině se hrál otevřený hokej, ovšem podobně bezstarostně se chovala i zlínská defenziva ve druhém dějství.

Ve druhé třetině Pardubice zápas otočily

Nejprve Havíř vysunul Starého a ten po samostatném nájezdu překonal Čecha. Tři minuty poté ujel po křídle Koukal, jehož pěknou přihrávku bez problémů přetavil ve vyrovnávací branku Rolinek. Do dalšího úniku se dostal Koma, ale jeho netradiční řešení v podobě golfového úderu ze tří metrů se neujalo. Jenže pardubický zadák se po několika sekundách dostal k puku podruhé a jeho lehké nahození prošlo za Čechova záda. Zlín se poté konečně probral, Mokrejšova svižná rána však skončila v Hylákově lapačce. Ve 37. minutě vypálil od modré čáry Jan Kolář a Koukal pohotově sklepl puk počtvrté do domácí branky.

Na začátku 45. minuty se Zlínu naskytla dvouminutová přesilovka pět na tři za prohřešky Komy a Havíře, kterou již po třinácti sekundách zužitkoval po přesné Leškově nahrávce Michal Pšurný a vrátil tak domácím šanci na bodový zisk. Hra se v závěru zbytečně přiostřila a trestná lavice nevychladla. Domácí se snažili o vyrovnání, nicméně v koncovce jim chyběla přesnost a klid. K úspěchu nevedla ani závěrečná hra bez brankáře; k puku se během ní naopak dostal Koukal a střelou do prázdné branky rozhodl definitivně o osudu zápasu.

RI Okna Zlín - Moeller Pardubice 3:5 (2:0, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Balaštík (Rachůnek), 7. Okál (Mokrejš), 45. M. Pšurný (Leška) - 23. Starý (Havíř), 26. Rolinek (Koukal), 28. Koma, 37. Koukal (Jan Kolář II), 60. Koukal (Rolinek). Rozhodčí: Pešina - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:10, navíc Balaštík (Zlín) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3575.
Zlín: J. Čech - Nosek, Ďurák, Hamrlík, Lučka, Hlavačka, Vosátko, R. Míka, od 22. navíc Klouček - Okál, Mokrejš, Andrašovský - Balaštík, Leška, Rachůnek - Kubiš, Balán, Záhorovský - od 41. navíc M. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.
Pardubice: Hylák - Snopek, Nikolov, Koma, Havíř, Linhart, Jan Kolář II, Šeda - Tvrdík, Rolinek, Radil - Cetkovský, Kousal, Somík - Jan Kolář I, Koukal, Starý - Semorád, Rákos, Dobiáš. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: