Hlavní obsah

Martin Procházka zářil, ačkoli ještě bere antibiotika

Marek BurkertPrávo

Sklátila ho chřipka, přesto Martin Procházka naskočil na led a byl klíčovým mužem první kladenské výhry v extraligovém čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Až do zítřka bude přitom dobírat antibiotika, která mu lékaři nasadili hned po konci vítěz -ného předkola play off s Plzní.

Článek

„Domluvil jsem se s trenéry, že to v neděli zkusím,“ líčil Procházka. „Celkem jsem to zvládl, ačkoli na začátku jsem byl nerozehraný.“ Jeho velké chvíle přišly až ve druhé polovině zápasu. „Když jsem jel dvakrát na Edu Turka, tak jsem nepřemýšlel, jak zakončím. Jednou to vyšlo pěkně, pak jsem trefil tyčku,“ říkala hvězda zápasu. „A já šťoural a šťoural, až jsem ten puk do branky došťoural,“ doplnil autor vítězné trefy Pavel Patera. „Teď jen čekám, jestli ta námaha se mnou něco neprovede,“ obával se trochu Procházka před dnešním čtvrtým duelem.

Kuchejdu křísili

Zato budějovický David Kuchejda na včerejší utkání nebude mít příjemné vzpomínky. Po střetu s Markem Trončinským měl zapadlý jazyk a byl v bezvědomí. S těžkým otřesem mozku byl odvezen na pozorování do nemocnice. „Dohrával jsem souboj a trefil jsem ho čistě,“ tvrdil Trončinský, což potvrdili i Kuchejdovi spoluhráči. „Hráli jsme spolu v reprezentační dvacítce, určitě jsem ho nechtěl zranit,“ řekl kladenský bek, který na Kuchejdu sháněl číslo a chystal se mu volat, aby zjistil, jak na tom je.

Reklama

Související témata: