Hlavní obsah

Slávista Žižka si skousl jazyk a skóroval

TŘINEC/PRAHA

„V utkáních play off je důležité, kdo dá první gól. Dnes se to potvrdilo,“ hodnotil průběh nedělního zápasu asistent domácího trenéra Jiří Juřík. Tím, kdo otevřel skóre, byl slávistický obránce Tomáš Žižka, přestože nedlouho před svou trefou od modré prožil chvíle velké bolesti.

Článek

„Padal jsem na led a kousl jsem se do jazyku. Nevěřili byste, jak to bolelo,“ líčil po utkání. Gól mu však dal na bolest zapomenout. „Díky za něj. Pomohl mně i týmu,“ pousmál se Žižka.

Třinec se radoval na začátku utkání z využité přesilovky ve 4. minutě, ovšem jen chvíli. Videorozhodčí neviděl na záznamu puk z hokejky Sekeráše za brankovou čarou a bylo po radosti. „Mně se zdálo, že puk byl za brankovou lajnou pod tělem Adama Svobody. Kamery to shora zřejmě neviděly, proto rozhodčí gól neuznali,“ zamyslel se Lubomír Sekeráš.

„Puk mě trefil do lokte. Rozhodčí mi řekl, že loket jsem za brankovou čárou neměl,“ reagoval gólman Slavie Adam Svoboda. Sekeráš si posteskl i nad množstvím situací, kdy slávisté najížděli na domácí branku v přečíslení. „Prohrávali jsme a museli jsme se tlačit dopředu. Je to riskantní, ale jinak to nejde. Čtvrtý zápas musíme vyhrát. Nic ještě není ztraceno.“

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec