Hlavní obsah

Zraněný hokejista Kuchejda opustí kladenskou nemocnici

KLADNO

Zraněný českobudějovický útočník David Kuchejda, který v nedělním třetím čtvrtfinále hokejové extraligy po srážce s kladenským obráncem Markem Trončinským utrpěl těžký otřes mozku, v pondělí opustí kladenskou nemocnici a bude se léčit v Českých Budějovicích. V této sezóně si už dvacetiletý útočník s největší pravděpodobností nezahraje.

Článek

"Pustí ho večer na revers. David má těžký otřes mozku a jeho stav je stabilizovaný. Jeho další vývoj kariéry by to nemělo ovlivnit, ale pro letošní sezónu s největší pravděpodobností už skončil," řekl ČTK trenér Mountfieldu Josef Jandač.

Inkriminovaným momentem se dnes zabývala disciplinární komise, která se rozhodla Trončinského netrestat. "Po prostudování videozáznamu dospěla disciplinární komise k závěru, že se nejedná o zákrok, který by měl být disciplinárně potrestán," uvedl ředitel soutěže Stanislav Šulc v tiskové zprávě.

Podle Černého Jandač lže

Vedení celku Geus Okna Kladno se v pondělí ohradilo proti výroku Jandače, kterým kritizoval Kuchejdův převoz do kladenské nemocnice. Dvacetiletý hráč Mountfieldu zůstal na začátku třetí třetiny po střetu ležet na ledě se zapadlým jazykem. Poté opustil led na nosítkách. "Nebyla tu sanitka a odvážel ho nějaký chlap v montérkách," řekl bezprostředně po utkání Jandač.

"Jandač lže. Sanitka byla na stadiónu do pěti minut a Kuchejdu normálně do nemocnice, která je vzdálena tak pět set metrů od stadiónu, odvezla," reagoval v pondělí na oficiálních internetových stránkách kladenského klubu jeho generální manažer Otakar Černý mladší. Dodal, že vedení Kladna Jandačův výrok nechápe. "Do dvaceti minut po zranění na ledě tam dostal Kuchejda nadstandardní péči včetně vyšetření na CT. Jandačova slova nechápu, normálně lže," zopakoval Černý.

Trenér Jandač si však stojí za tím, že situace po Kuchejdově zranění úplně standardní nebyla. "Nechci to nijak hrotit. Já jsem samozřejmě u sanitky nebyl, ale pomáhala Davida nakládat naše fyzioterapeutka a generální manažer (Jaromír Látal). Sanitka u stadiónu nebyla, přijela pak asi včas, ale jen s řidičem," podotkl Jandač.

Zajištění zdravotní peče na stadiónu, kde hrozí hráčům především v play-off podobná zranění, by si představoval jinak. "Nebyla to žádná hysterická reakce po zápase. Myslím si, že to nebylo tak, jak by to mělo být. Že by měla být na nosítkách zajištěná stabilizace a přivázání, kdy se s nimi překonávají překážky a schody, mi přijde normální," doplnil Jandač. "Ze strany našeho i kladenského doktora bylo o Davida ale skvěle postaráno a dostalo se mu veškeré péče i v kladenské nemocnici," ocenil českobudějovický kouč.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín