Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 1:3Budějovice podruhé v Kladně nezaváhaly a jsou blízko postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Toman 0 : 1
38. Brabenec 0 : 2
51. Hudec 0 : 3
54. Patera 1 : 3

KLADNO

Podruhé už vítěz základní části hokejové extraligy v play-off nezakolísal. České Budějovice vyhrály čtvrtý čtvrtfinálový zápas na ledě Kladna 3:1 a zvýšily své vedení v sérii na 3:1 na zápasy. Na vítězství hostů se brankou a asistencí podílel obránce Milan Toman. Pátý zápas se hraje ve středu v Českých Budějovicích, kde si může domácí tým už zajistit postup do semifinále.

Článek

Za Kladno znovu nastoupil Martin Procházka, jenž stále bere antibiotika, a hned si připsal první střelu, kterou naštěstí pro hosty zblokoval Gřegořek. Ve čtvrté minutě si ovšem domácí vykoledovali dva naprosto zbytečné tresty za zdržování a protesty a Budějovice dostaly zadarmo přesilovku pět na tři. Jedinou nebezpečnou střelu v podání Hübla ale Kopřiva kryl.

Ve 12. minutě fauloval Veselý u mantinelu Hornu a Kladno začalo hrát svou první přesilovku v zápase. Jenže hned po buly chybovali domácí obránci a na Kopřivu se řítil osamocený Frolo, jehož střelu vykopl kladenský gólman betonem. Tři minuty poté šli už hosté do vedení. Hübl potáhl puk po pravé straně, přihrál jej volnému Tomanovi a ten mířil přesně. Domácí mohli odpovědět při přesilové hře v 18. minutě, kdy si Turek málem srazil za záda přihrávku Procházky přes brankoviště.

Kladenští obránci nestíhali

Na začátku druhé třetiny se dvakrát před domácí brankou předvedl Kotrla. Nejprve Kopřiva neudržel jeho dělovku z levé strany a volný puk museli do bezpečí odklízet obránci, a vzápětí se protáhl po pravé straně až kolem Kopřivy, ale zakončit už nestačil. Hosté byli rozhodně hokejovější a každý jejich útočný výpad přidělával domácí obraně starosti. Ve 24. minutě musel proti zcela volnému Květoňovi rychle z branky vyrazit Kopřiva a hokejkou mu vypíchl puk.

Kladno se zmohlo na větší akci až při přesilové hře, kdy Turek jen vyrazil střelu Trončinského, ale dorážející Nedvěd přestřelil branku. V 28. minutě měli zase velkou příležitost ke skórování hosté. Po pravé straně ujel Hudec a posunul puk zpět ještě volnému Sailerovi, Kopřiva jeho střelu vyrazil. Domácí gólman se pořádně zapotil také při dalším závaru před brankou a musel likvidovat také velkou šanci Veselého.

Hostující hráči si jezdili před kladenského brankáře jak na výlety, Turek měl více práce až v oslabení na konci druhé části. Nejprve mu zazvonila tyč po střele Hájka a při dorážce Procházky musel vytáhnout jeden z nejlepších zákroků. Minutu a půl před druhou přestávkou ale znovu skórovali hosté, když Kopřiva jen vyrazil střelu Sailera a pohotový Brabenec bekhendem zvýšil.

Gól Patery už nic neřešil

Zápas začal připomínat svým vývojem první dva duely série, kdy si Budějovičtí rovněž vypracovali dvoubrankový náskok a pak poctivou prací v defenzívě kontrolovali hru. Navíc jim to ani nedalo moc práce, protože domácí už působili hodně odevzdaně. V 52. minutě si ještě pohrál s domácí obranou Toman a Hudec pohodlně skóroval do prázdné brány.

Pavel Patera pět minut před koncem překazil Turkovi třetí nulu v sérii a jeho gól vyburcoval domácí hráče k závěrečnému náporu. Ale snahu o další góly nakonec uťal svým vyloučením Bělohlav. Budějovice pak už s poklidem dohrály zápas do vítězného konce.

GEUS Okna Kladno - Mountfield Č. Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 55. Patera (Trončinský) - 15. Toman (Hübl), 39. Brabenec (Sailer), 52. M. Hudec (Toman). Hl. rozhodčí: Homola, Šindler. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, Pavlas, Růžička, Pavlů, Šmach - Diviš, Patera, M. Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko - Frolík. Trenér: Zdeněk Müller.
Č. Budějovice: Turek - Gřegořek, Toman, Vydarený, F. Novák, Mucha, Frolo - Brabenec, Mertl, M. Hudec - Sailer, Šimánek, Veselý - Vak, Kotrla, V. Hübl - L. Květoň, Gulaš, Hřebejk. Trenér: Josef Jandač.
Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: