Hlavní obsah

Budějovicím i Slavii chybí jedna výhra k postupu

PRAHA

Hokejisty Českých Budějovic i pražské Slavie dělí jediná výhra od postupu do semifinále ČP play-off O2 extraligy. Jihočeši v pondělí zvítězili na ledě Kladna 3:1 a stejným poměrem vedou i sérii hranou na čtyři vítězná utkání. Slavia dokázala podruhé vyhrát na ledě Třince a po těsném vítězství 1:0 vede sérii 3:1 na zápasy. Mountfiled i Pražané budou usilovat o stvrzení postupu ve středu, kdy se představí opět na domácím ledě.

Článek

Hokejisté Budějovic se museli ve čtvrtém duelu obejít bez zraněného útočníka Davida Kuchejdy, který v nedělním utkání utrpěl těžký otřes mozku a trenér Jandač místo něj připsal na soupisku Štěpána Hřebejka. Kladno nastoupilo ve stejném složení jako v neděli i s navrátilcem Martinem Procházkou.

Pro domácí zápas neodstartoval nejlépe, hned v úvodu totiž vyhodil puk za mantinel Trončinský a vzápětí Růžička a Budějovice měly dvojnásobnou početní výhodu. Tu však nevyužily a skóre se nakonec měnilo až v 15. minutě, kdy se trefil přesně nad lapačku kladenského brankáře Kopřivy Milan Toman. Druhé dějství se neslo ve značně nervóznějším duchu a sudí začali plnit trestnou lavici. Kladno bylo blízko vyrovnání při oslabení Jihočechů, gólmana Turka ale zachránila tyč. A tak udeřilo znovu na druhé straně, kdy po Sailerově nepovedeném zakončení dotlačil puk do branky Kamil Brabenec.

V posledním dějství odskočili jihočeští hráči na tříbrankový rozdíl, kdy Toman našel dobře postaveného Michala Hudce, který zakončoval do prázdné branky. O kosmetickou úpravu skóre se šest minut před koncem postaral Pavel Patera.

Kadlec odvrátil v závěru vyrovnání

Ani na druhý pokus nedokázali využít výhodu domácího prostředí hokejisté Třince a po nedělní prohře 2:4 podlehli Slavii 0:1. Pražané tak vedou sérii 3:1 na zápasy a stejně jako České Budějovice budou ve středu na domácím ledě usilovat o stvrzení postupu do semifinále.

Pondělní duel rozhodla akce se samotného závěru první části, kdy po Hruškově výpadu využil v čase 19:59 netečnost domácích hráčů k dorážce Michal Sup. Slavia poté s jistotou jednobrankového náskoku kontrolovala hru, největší šanci domácích spálil v 36. minutě Tomík. Tentýž hráč mohl zařídit vyrovnání v posledních sekundách hry, do jeho střely do odkryté branky ale vložil v poslední chvíli hůl slávista Kadlec.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápasy
Kladno - České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)on-line
Branky: 55. Patera - 15. Toman, 39. Brabenec, 52. Hudec.
Stav série: 1:3
Třinec - Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)on-line
Branka: 20. Sup.
Stav série: 1:3

Reklama