Hlavní obsah

Třinec - Slavia 0:1Slavia vyhrála v Třinci i podruhé a je blízko semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Sup 0 : 1

TŘINEC

Hokejová Slavia zvládla svou misi na třineckém ledě na sto procent a po pondělním vítězství je krok od postupu do semifinále play-off extraligy. Jediný gól dal v poslední sekundě první třetiny v oslabení Michal Sup a potvrdil pravidlo, že první trefa v této sérii určuje vítěze. Třinec se pokusí vyřazení odvrátit v pátém utkání, které se hraje ve středu v Praze.

Článek

Stín nedělní porážky ležel na domácích hokejistech celou první část. Už z prvního útoku sice po Moravcově akci nezacílil skákavou přihrávku mezi tyče odkryté klece Štefanka, ale pak už si třinecký led ke svým ofenzivním aktivitám pronajali hosté.

Energičtější Slavia si výrazně lepším pohybem vydobyla stálou převahu. Domácí ji pustili do několika šancí, ale hostující střelce znovu deptal rozložitý gólman Vojtek. Vyprávět by o tom mohl agilní Bednář, kterému lapil v první minutě sólo, pár sekund na to i další průnik od mantinelu a v osmé minutě nejaktivnější slávistický útočník přehodil branku. Vojtka nechal vyniknout i Beránek, po jehož teči a brankářově zásahu puk narazil na břevno a vrátil se do hry.

Už to vypadalo, že z tlaku Pražanů v první části nebude nic, ale domácí fatálním výpadkem koncentrace sami spáchali harakiri. Třinec poslední vteřiny první třetiny vypustil v představě, že už se nic nemůže stát, ale Slavii na smrtící úder postačilo jenom pár okamžiků. Hruškův nájezd dokázal Vojtek ještě zlikvidovat, ale dorážejícího Supa už si domácí nevšímali a v poslední sekundě získal hostům vedení. Osudový moment už neodvrátila ani kontrola času na videozáznamu a rozzuřený Vojtek vztekle utekl do šatny.

Bez zraněného Martynka se Oceláři trápili především v přechodu do útočného pásma. I když ve druhé části dostali důslednějším přístupem soupeře ze sedla, nedokázali se probít do střeleckých příležitostí. Nešlo jim to ani v přesilovkách, bez většího nápadu odehráli čtyři početní výhody za sebou včetně devíti sekund v pěti proti třem.

Slavia vyklidila území a přešla na systém rychlých brejků, ale Vojtek udržel domácí ve hře. Dvakrát zkrotil střely smolaře Bednáře a po chytré zadovce Rataje mu Sup z ideální pozice jenom vyprášil betony. Byť k tomu neměl moc možností, zákrok večera vytasil v 36. minutě Svoboda, který reflexivně zakročil proti Tomíkovu pokusu z brankoviště.

Zbytek sil domácí vložili do závěrečného náporu. Silou vůle se nastěhovali před Svobodu, ale prodloužení nevydřeli. Nebyli od toho daleko, jenže Svoboda svůj bezchybný výkon podtrhl při zblokované ráně Štefanky i střele Stebera, který měl v 52. minutě na holi nejslibnější možnost. Domácím dnes nebylo přáno. Při vyloučení Nováka ještě odvolali gólmana, ale poslední šanci na vyrovnání zmařil Tomíkovi obránce Kadlec, který před opuštěnou brankou hokejkou srazil dorážku domácího útočníka.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 20. Sup (D. Hruška). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:7. V oslabení: 0:1. Diváci: 4267. Stav série: 1:3.
Třinec: Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, Seman, Malec, Andersons (42. Výborný), Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Steber - Korhoň, Polanský, Skořepa. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Sloboda, Žižka, Drtina - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: