Hlavní obsah

Toman: Když budeme vyhrávat, tak bodovat nemusím

Byl to jeho zápas. Obránce Českých Budějovic Milan Toman poctivě pracoval v defenzívě, rozdával puky spoluhráčům a při přesilovkách pálil na branku soupeře jednu ránu za druhou. Po konci čtvrtého zápasu čtvrtfinále s Kladnem měl na kontě jeden vstřelený gól a u dalšího asistoval. Především jeho zásluhou se Jihočeši ujali v sérii vedení 3:1 na zápasy a mohou ve středu rozhodnout o postupu do semifinále.

Článek

Hráli jste o hodně lépe než v prvním zápase v Kladně. Čím to bylo?

Naším přístupem k zápasu jsme si v neděli nezasloužili vyhrát. Dali jsme Kladnu příliš prostoru a to byla chyba. Pak jsme si řekli, jak to máme hrát a bylo to vidět.

Jak byste popsal svůj gól?

Gólman šel trochu do rozkleku, šlo mu to těsně nad rameno, a od tyče se to odrazilo do branky.

Připsal jste si i asistenci u třetí branky, přitom v předchozích třech zápasech jste vyšel bodově naprázdno... 

Pokud ty série zvládneme a budeme vyhrávat jedna nula nebo dva nula, tak klidně nemusím bodovat do konce sezóny. Klidně budu jen padat do střel, s tím nemám vůbec žádný problém.

Zápas v Kladně byl trochu emotivnější než obvykle...

Byla perfektní atmosféra, jen diváci to nějak neunášejí. A vždycky jde o to, jestli rozhodčí zvládne ten tlak a bude pískat vyloučení. Že tomu trochu podlehli domácí hráči, to je jejich věc, to nemůžeme komentovat.

Měli jste v zápase hodně šancí. Nebyli jste nervózní z toho, že vám tam dlouho nic nepadalo?

Je pravda, že těch šancí bylo hodně. Ale už spolu nějakou dobu hrajeme, a i když jsme Kladno občas pustili do nějakých příležitostí, tak jsme druhým gólem potvrdili naši převahu.

V závěru jste ještě dovolili Kladnu vstřelit gól, nedošlo tam k nějakému podcenění?

Podcenění nepřipadá v úvahu, byla to jedna náhodná akce. Patera se tam za námi trochu zapomněl a ten pas na něj byl úžasný.

Dávali jste si na Procházku s Paterou větší pozor?

V neděli jim vyhráli zápas a samozřejmě víme o jejich síle a o jejich přesilovkách. Jsou to perfektní hráči a snažíme se na ně zaměřit. Ale pokud hrajeme svoji hru, tak se nemusíme ohlížet napravo nalevo.

Vedete 3:1 na zápasy, určitě budete chtít doma potvrdit postup...

Záleží na nás, jakou budeme předvádět hru. Když budeme hrát tak, jako první dva zápasy a to čtvrté utkání, tak doufám, že to dotáhneme doma do konce. Samozřejmě je takové klišé, že ten poslední krok je nejtěžší... Tak uvidíme, přinejhorším se do Kladna vrátíme.

Reklama

Související témata: