Hlavní obsah

Patera rozhodčím tleskal, hodnotit je raději nechtěl

Jirka G. Novák, Marek BurkertSport.czPrávo

Ještě do konce druhé třetiny čtvrtého zápasu čtvrtfinále odolávali hokejisté Kladna nájezdům budějovických střelců a mohli i za nepříznivého stavu 0:1 s výsledkem něco udělat. Jejich odpor zřejmě definitivně zlomila branka minutu a půl před druhou přestávkou, kdy Brabenec dopřál hostům dvoubrankový náskok. Branka však podle Kladenských padla po faulu na jejich hráče a vyvolala emoce mezi hokejisty i fanoušky.

Článek

"Gól padl po faulu na našeho hráče," byl přesvědčen kladenský trenér Zdeněk Müller. "Každý si může pustit video a tam uvidí, že našemu Rudovskému před druhým gólem drželi hokejku. Vzali si puk a dali góla," rozčiloval se útočník Pavel Patera, jenž dvojici hlavních rozhodčích v průběhu utkání ironicky tleskal s rukama nad hlavou.

Po zápase už kladenský kapitán s klidem odpovídal na otázky, k výkonu dvojice Šindler, Homola se však pochopitelně pod hrozbou trestu nechtěl vyjadřovat. „Přece všichni vědí, proč byl ten zápas tak vyhecovaný. Ale my hráči o tom nemůžeme mluvit, takže...,“ nehodlal se k tomu vracet. Zároveň důrazně odmítl, že by za vyhrocenou atmosféru mohly zákeřné zákroky soupeře nebo fanoušci Budějovic, kteří na kladenský zimák opět dorazili v hojném počtu.

Prochy už se na to vykašlal

Naopak měl pro budějovický tým jen slova uznání. "Celý rok potvrzují, že mají výborné mužstvo. Dostali nejméně gólů v lize, teď je vidět, že to asi nebyla náhoda. Pro nás je vždycky hrozně špatné, že dostaneme první gól. Kdybychom jako první skórovali my, tak by se zápas odvíjel jinak," vykládal autor jediné branky Kladna ve čtvrtém zápase. "Ten gól už přišel hodně pozdě," řekl Patera o brance, která jej vynesla na druhé místo produktivity letošního play-off za parťáka Procházku.

V pondělí se ale oproti prvnímu zápasu dvojice P+P neuměla tolik prosadit, budějovičtí si na ně dávali dobrý pozor. "Ale myslím si, že na nás vyloženě nějaká osobka není, oni hrají dobře proti všem řadám. Jenom jsme se prostě tolik neprosadili. Když soupeř přidal druhou branku, tak už to bylo moc těžké," pokračoval Patera a omlouval Procházku, jenž se stále léčí antibiotiky a zápas nedohrál. "Prochy už se na to za rozhodnutého stavu vykašlal, měl toho dost."

Toman: Domácí hráči podlehli atmosféře

Hlavní sudí Šindler, Homola se v pondělí u kladenských fanoušků rozhodně nezapsali v dobrém. A s budováním nevlídné pověsti začali hodně brzy, když už ve čtvrté minutě zápasu poslali domácí do tří po vyhození puku mimo hrací plochu. Některé jejich výroky pak často rozlítily zaplněný kladenský stadión a po kontroverzní druhé brance se dokonce domácí hráči dlouho odmítali vrátit na led.

"Taková utkání patří k play-off. Je to hodně vyhrocené, emoce pracují při každém střídání," nebral zápas nijak dramaticky brankář Kladna Miroslav Kopřiva. "Byla perfektní atmosféra, jen diváci to nějak neunášejí. A vždycky jde o to, jestli rozhodčí zvládne ten tlak a bude pískat vyloučení. Že tomu trochu podlehli domácí hráči, to je jejich věc, to nemůžeme komentovat," uzavřel obránce Budějovic Milan Toman.

Reklama

Související témata: