Hlavní obsah

Kladenský obránce Ševc by měl zamířit do švédského Färjestadu

Kladenský hokejový obránce Martin Ševc má namířeno do švédského Färjestadu. Šestadvacetiletému hráči, který týmu Geus Okna v play-off chybí kvůli natrženým vazům v levém koleni, končí po sezóně ve středočeském klubu smlouva. Podle švédského deníku NWT by měl odejít právě do Färjestadu, kde už krátce působil v roce 2006 a spolu s kladenským kapitánem Pavlem Paterou získali mistrovský titul.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Kladenský obránce Martin Ševc

Článek

"Kontrakt ještě není uzavřený, ale je to víceméně jasné. Zbývají doladit drobné detaily. Nemám strach, že by to nevyšlo," řekl listu sportovní manažer Färjestadu Thomas Rundqvist. Tým sídlící v Karlstadu chce uzavřít dvouletý kontrakt, Ševc údajně preferuje roční smlouvu. Färjestad měl o produktivního zadáka zájem už po jeho hostování před dvěma roky, stejně jako před touto sezónou, ale Kladno jej nepustilo.

V této sezóně si Ševc připsal v extralize v 50 utkáních 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Zástupci Färjestadu se na něj přijeli do Česka podívat. "Byli jsme spokojeni s tím, co jsme viděli," podotkl Rundqvist. V minulé sezóně nastřílel Ševc v 52 duelech 17 branek.

Dres Färjestadu oblékli společně s Paterou v roce 2006 poté, co Kladno přišlo o naději na postup do play-off. V týmu se potkali i s krajanem Radkem Hamrem. V osmi duelech základní části zaznamenal Ševc čtyři body za gól a tři asistence. Při cestě za titulem v 15 utkáních skóroval jednou a připsal si jednu přihrávku. Tři zápasy play-off vynechal po trestu za zákrok na Davida Petraska ze semifinálové série proti HV 71.

Na zahraniční angažmá zamířil i loni po vyřazení Kladna v předkole play-off a Basileji pomohl pěti body za tři trefy a dvě přihrávky v pěti utkáních k udržení ve švýcarské lize. "Martin umí s pukem, hraje důrazně a má dobrou rozehrávku. Je to bek, který nám hodně pomůže," řekl Rundqvist na adresu obránce, který má na kontě patnáct reprezentačních startů. Obranu Färjestadu posílí i finský bek Arto Laatikainen z Blues Espoo.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice