Hlavní obsah

Spolehlivá defenzíva Budějovic přivádí Kladno k zoufalství

KLADNO

Vyjma třetího duelu vypadá každý zápas čtvrtfinále mezi Českými Budějovicemi a Kladnem podobně. Hokejisté Mountfieldu elegantně procházejí obranou soupeře, dají jeden nebo dva góly a zbytek zápasu se soustředí na obranu. Kladno se upachtěně a většinou marně snaží obranný val překonat a i proto ve čtyřech zápasech zatím zaznamenalo jen pět branek.

Článek

„Budějovice mají čtyři vyrovnané pětky a je hrozně těžké se proti nim prosadit. Každá pětka navíc hraje velmi kompaktně a dobře dozadu, je složité dostat se do přečíslení. A když už se tam náhodou dostaneme, tak je tam zase perfektní Turek,“ běduje útočník Zdeněk Nedvěd, jenž se ve čtvrtfinále zatím bodově neprosadil. Romana Turka dokázali překonat jen Jaroslav Kalla a dvojice Patera, Procházka. "V základní části obdržely Budějovice nejméně gólů ze všech. Je vidět, že to asi nebyla náhoda,“ uznal Pavel Patera.

Kapitána Kladna mrzelo hlavně to, že jeho tým vyjma nedělního zápasu pokaždé inkasoval jako první. „To je pro nás vždycky hrozně špatné. Budějky pak mohou předvádět svoji hru a čekají na brejky,“ komentoval Patera vývoj tří prohraných zápasů. „V téhle sérii se to hrozně těžko otáčí, protože Budějovice si to umí pohlídat. Začátky zápasů nám utíkají, zatímco oni mají vždy výborný nástup,“ mrzí brankáře Miroslava Kopřivu.

Kopřiva: Jedeme do Budějovic vyhrát

A když Budějovice vedou, jejich disciplína v obraně je ukázková. „Když nemusí tvořit, tak se nikam vyloženě neženou. Jsme z toho už docela frustrovaní, protože pořád chodíme do plných. To je na hokeji nejtěžší,“ vykládal Nedvěd, podle nějž nebude pátý zápas v Budějovicích jinačí.

„Otevřenější to určitě nebude. Ale ještě pořád máme šanci, tak to zkusíme. Každý zápas je padesát na padesát,“ dodal útočník Kladna o šancích svého týmu na jihu Čech. Kopřiva je ještě optimističtější. „Jedeme do Budějovic vyhrát. Chceme se vrátit před kladenské fanoušky,“ tvrdí odhodlaně.

Reklama

Související témata: