Hlavní obsah

V hokejové Spartě končí útočníci Nedvěd, Štrba a Vaic

PRAHA

Vedení hokejistů pražské Sparty nepočítá pro příští extraligovou sezónu s útočníky Petrem Nedvědem, Ľubomírem Vaicem a Martinem Štrbou. Klub to v úterý oznámil na své oficiální internetové stránce s vysvětlením, že Nedvěd a Vaic zůstali daleko za očekáváním a Štrbovi nebude nabídnuto prodloužení smlouvy.

Článek

Za největší posilu byl považován šestatřicetiletý Nedvěd, který strávil téměř celou kariéru v NHL, kde odehrál ve Vancouveru, St. Louis, New Yorku Rangers, Pittsburghu, Edmontonu, Phoenixu a Philadelphii 982 utkání v základní části a dalších 71 zápasů v play-off. V roce 1994 nastoupil na olympijských hrách v Lillehammeru za Kanadu a získal stříbrnou medaili.

Smlouvy ve Spartě končí také Martinu Šteflovi, Richardu Stehlíkovi a Charliemu Cookovi. O jejich dalším působení v pražském klubu, který jako obhájce extraligového titulu letos vypadl ve čtvrtfinále play-off, se rozhodne v nejbližších dnech.

Zbytek kádru má platné smlouvy i pro nadcházející ročník, vedení přesto nevylučuje další změny v kádru. "Naše priorita pro příští ročník je jednoznačně posílit ofenzivu a přivézt do Sparty špičkové útočníky," prohlásil generální manažer klubu Petr Bříza.

Reklama