Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:2Karlovarští hokejisté počtvrté porazili Litvínov a jsou v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kumstát 1 : 0
10. Tomas 1 : 1
22. Hluchý 2 : 1
41. Reichel 2 : 2
52. Košťál 3 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů využili výhodu domácího prostředí a v úterním pátém čtvrtfinálovém zápase vyhráli nad Litvínovem 3:2. Po celkovém vítězství v sérii 4:1 na zápasy si tak zajistili postup do semifinále ČP play-off O2 extraligy. Severočeši stále dotahovali jednobrankové manko, ale na gól Jana Košťála z 53. minuty již odpověď nenašli a sezóna pro ně skončila.

Článek

Již tradičně se v duelu Karlových Varů s Litvínovem radovali z první branky diváci velmi brzo. Šestapadesát sekund po úvodním buly se Petr Kumstát dostal do nájezdu, ale v rozhodující chvíli byl zahákován. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám faulovaný hráč proměnil kličkou do bekhendu.

Od poloviny třetiny se již hosté osmělili a zatlačili svého soka do svého obranného pásma. Střely Radima Skuhrovce ani Milana Vobořila však za Lukášem Mensátorem neskončily. Severočeši svůj tlak stupňovali a blízko k brance měl o minutu později Jiří Šlégr, jeho ránu z mezikruží ovšem ukryl domácí gólman ve výstroji. V 11.minutě se již mohli Litvínovští radovat. Po pasu Petera Jánského se ocitnul sám před Mensátorem Roman Tomas a střelou k pravé tyčce vyrovnal na 1:1.

Severočeši ožili, ale z tlaku již další branku nevytěžili. Naopak v 18. minutě dostal pět minut plus do konce zápasu Zbyněk Sklenička za hrubý faul na hlavu. Karlovarští ale přesilovou hru do konce první části nevyužili.

Vstup do druhé třetiny se znovu vydařil domácím. Milan Hluchý využil špatného vyhození Litvínova, najel si do střelecké pozice a nekompromisně poslal svou střelu za přispění tyčky do levého horního rohu Fraňkovy svatyně. V sedmé minutě mohli Severočeši odpovědět, avšak konstrukce branky stála po střele Roberta Reichela tentokrát při Mensátorovi.

Odskočit na dvoubrankové vedení mohli Karlovarští po dvou Kumstátových šancích, ale urostlý útočník nejprve nepřekonal Fraňka z bezprostřední blízkosti a následně neproměnil ani svůj samostatný únik. Od třicáté minuty převzali taktovku Severočeši a v rozmezí čtyř minut se ve velkých příležitostech ocitli Jakub Černý, Vojtěch Kubinčák a Jánský. V závěru druhé dvacetiminutovky pálil Reichel, puk prošel Mensátorovi mezi betony, ale mířil mimo tyče. Dorážet nicméně mohl Martin Jenáček, ale trefil pouze konstrukci domácí klece.

Litvínovští se nevzdali a v čase 41:09 využili přesilovou hru. Po Šlégrově přihrávce trefil Robert Reichel prázdnou domácí bránu a bylo opět srovnáno. Litvínov se pod hrozbou vyřazení hnal do útoku a domácím se naskýtaly stále častěji možnosti k rychlým brejkům. V 53. minutě si však vytvořili Západočeši tlak, který korunoval střelou do prázdné branky Jan Košťál. Na branku domácích již Litvínovští neodpověděli a vypadli se Západočechy 1:4 na zápasy.

Karlovy Vary - Litvínov 3:2 (1:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Kumstát z trestného střílení, 23. Hluchý, 53. Košťál (Kumstát) - 11. Tomas (Jánský), 42. Reichel (Šlégr). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Sklenička 5 min a do konce utkání, Šlégr (oba Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4680 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Bahenský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Jánský, J. Černý, Tomas - Bednařík, Sklenička, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články