Hlavní obsah

Litvínovští uznali sílu soupeře, Západočeši si chtějí semifinále užít

KARLOVY VARY

Ve své jedenácté sezóně v hokejové O2 extralize se Karlovy Vary dočkaly nejen vysněného play-off, ale dokázaly také po čtvrté výhře v sérii nad Litvínovem postoupit do semifinále. Své čtvrté místo v základní části Západočeši potvrdili také ve vyřazovacích bojích. „Jsme rádi, že se hokejoví odborníci před sezónou mýlili, když nás pasovali na 12. místo,“ pochvaloval si asistent karlovarského kouče Vácav Baďouček.

Článek

„Ukázalo se, že poslední krok je nejtěžší,“ přiznal Baďouček na pozápasové tiskové konferenci. „Litvínov dnes podal svůj nejlepší výkon, ale Mensátor chytal fantasticky,“ pochválil domácí asistent trenéra gólmana Energie.

Přestože Severočeši odešli z pátého čtvrtfinálového zápasu se vztyčenou hlavou, a zvláště ve druhé dvacetiminutovce domácí přehrávali, na prodloužení série to nestačilo. „Odvedli jsme velmi dobrý výkon, ale odklonilo se od nás štěstí. Mensátor byl dnes nepřekonatelný,“ uznal kouč Severočechů Hübl.

„Rozhodovalo se v prvních dvou zápasech, kdy jsme hráli velmi špatně. Škoda, že se nám nepovedlo ještě jednou naplnit stadión v Litvínově,“ litoval hostující trenér. „Vypadli jsme, ale zaslouženě,“ dodal Hübl a neodpustil si poznámku k rozhodčím. „Souhlasím s tím, co řekl Vykoukal, jak rozhodčí pískají. Je tu něco špatného,“ myslí si padesátiletý trenér.

Mensátor čelil čtyřiceti střelám Severočechů

Domácí gólman Lukáš Mensátor se spolu se střelcem rozhodující branky Janem Košťálem stal hrdinou zápasu. Vychytal čtyřicet střeleckých pokusů Severočechů. „Samozřejmě mě to těší, ale je to týmová hra, pokud bych hrál tenis nebo golf, můžu říkat, že jsem to odehrál sám, ale tady je 22 lidí, kteří na tom mají stejný podíl, jako já,“ pochválil Mensátor týmový výkon, díky kterému se Energie může těšit z historického postupu do semifinále. „Asi to budou Budějovice, ale z těchto týmů už si nevyberete,“ uvědomovala si jednička mezi karlovarskými tyčemi. „Bude to otevřené a my si to chceme hlavně užít. Doufám, že jsme neřekli poslední slovo,“ těší se.

„Play-off je o gólech a ten lepší vyhrál, přeji Varům hodně štěstí do dalších bojů,“ uvedl po utkání zkušený litvínovský zadák Jiří Šlégr. „Karlovy Vary chtěly víc a od začátku měly výbornou taktiku,“ vysekl šestatřicetiletý obránce svému čtvrtfinálovému přemožiteli poklonu.

Reklama